Wysłany: Pią Lis 06, 2009 22:46 [416 Si '97 LPG] ubytek plynu chlodniczego
Drodzy koledzy i kolezanki.
Jakis czas temu zawuazylem, ze mi ubylo plynu chlodniczego. Bylo go na niemal dnie zbiorniczka. Dolalem. Dizisja rozwniez zobaczylem i ubylo z polowe zbiorniczka.
Olej w porzadku, zednej kawy z mlekiem poza tym mniemam, ze hgf juz byl w tym aucie bo w zimie podczas wymiany chlodnicy zalewajac nowy plyn umylem benzyna ekstrakcyjna zbiorniczek z resztek oleju -->hgf byl.
Na co wg was moze wskazywac ubytek w tempie pol zbiorniczka na ponad 1 miesiac?
uszczelka kolektora dolotowego?
Paruje na zlaczach wezy?
mikro nieszczelnosc?
?
szukajac w szukajce wszyscy mowia o hgf o uszczelce pod kolektorem i ubytki maja bardzo powazne, ja mam wrecz malutki:/
Prosze o luzne wypowiedzi majace na celu wstepne namierzenie przyczyny ubytku. Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 06, 2009 23:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 22:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmmm dzisiaj dolalem petrygo do zbiorniczka podociskalem przewody na trojniku (przy zbiorniczku) oraz przy krućcu chlodnicy. Tam widocznie troche plynu uchodzilo! Nie wiem czy ten krucicec sie ulamal czy jak:/ jjuz raz go ulamalem w starej chlodnicy. Nie chcialbym by i w tej sie ulamal bo trzeba bedzie spawac plastik czy cos... dzieki za rady.
SeniorA, Nagrzewnica raczej okej bo dywanik pasazera suchutki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
faecd, postaw auto w suchym garażu i na drugi dzień dokładnie obejżyj czy cały silnik wokół głowicy jest suchy. Niestety mam ten problem co Ty ale chyba znalazłem winnego U mnie z przodu spod głowicy niestety wydostje się płyn(w niewielkich ilościach. Gdy silnik jest ciepły ubytku nie ma(rozszerzalność cieplna) ale jak stoi zimny to rosi na zewnątrz. Mam nadzieję że to tylko uszczelka pod głowicą, bo jak głowica to będzie bolało
Pozdrawiam i powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum