Wysłany: Wto Lis 10, 2009 14:24 [R75] Gdzie mogę trfić na jakieś schematy???
Typ: V6 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Na diagnostyce wyskoczyły mi takie błędy podczas zmiany biegów w automacie:
p1715
p1605
Mechanik nic nie może zrobić bez dokumentacji a nigdzie nie może znaleźć żadnych schematów.Proszę pomóżcie gdzie coś takiego mogę odszukać???W Rave nie znalazłem nic o błędach...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 17:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 10, 2009 14:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale mam rave tylko ściągnąłem go ze strony roverki.pl...tylko czym się różni na tej stronie rave od nowy rave?? Ja mam rave i tam jest rover 75 czy ten link co mi podałeś to jest coś innego???
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 20:30
sebol11 napisał/a:
Mechanik nic nie może zrobić bez dokumentacji a nigdzie nie może znaleźć żadnych schematów.
kasjopea napisał/a:
Wszystkie schematy są w rave, może poszukaj jeszcze raz.
schematów które są potrzebne mechanikowi do diagnostyki i naprawy skrzyni , w Rave nie znajdziesz. Znajdź serwis automatów , który ma swoją dokumentację do skrzyń Jatco, bo występują w kilkunastu modelach aut.
Na elektrodzie dostałem taką odpowiedź:
P 1715 - Czytnik, czujnik [wejściowy] (SSB) prędkości obrotowej turbiny (ten błąd jest odpowiedzialny za złą pracę skrzyni).
Dzięki wszystkim za pomoc.Problem został rozwiązany.Okazało się ,że wszystkiemu był winien jakiś kabel w wiązce ,którą wcześniej sprawdzał Mariusz i się nie popisał bo wziął 100zł i powiedział ,że wiązka jest ok a tu się okazało co innego.Mechanicy się zdziwili ,że ktoś tam w ogóle zaglądał i ,że tego nie zauważył a jeszcze większe zdziwienie ogarnęło ich gdy powiedziałem im ,że to spec od Roverów.Szkoda słów ale cieszę ,że wszystko wreszcie wróciło do normy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum