Wysłany: Sro Lis 11, 2009 10:30 [Rover 200] Spojler Ze Stopem od MG ZR
Witajcie,
Nie mogę znaleźć nigdzie oryginału w dobrej cenie i to jest smutne wręcz... znalazłem jeden ale cenę którą zobaczyłem doprowadziła mnie do takiego stanu że wyłączyłem kompa i poszedłem do baru
teraz pytanie do Was... jak myślicie zda egzamin to? Czytałem na niemieckim forum że potrafi odpaść na myjni mechanicznej jeśli jest słabo przymocowana... ale ogólnie jest ok kwestia pomalowania pod kolor nadwozia. Jak myślicie warto? Cena kusi...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Ostatnio zmieniony przez Matius Sro Lis 11, 2009 19:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 10:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zastanawiałem się po przeczytaniu tematu jak można mieć problem z dostaniem spojlera do R200 .... ale już się wyjaśniło ... Ty szukasz spojlera do MG ZR a to zasadnicza różnica .. co do tej podróbki, to niestety trzeba by było zobaczyć jak jest wykonana, ale cena kusi rzeczywiście .. może warto spróbować
Angole nie narzekają na te spoilery, o ile to są te same.
Ja go kupię jak tylko trochę pieniędzy wygospodaruje.
A jeśli ktoś kto ma R200/25 w kolorze MNX i ma czarny spoiler to mogę mu dać swój pomalowany
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 10:53 ]
dudus87 napisał/a:
mogliby dać chociaż jakieś real foto. To jak i tak trzeba malować to lepiej używany kupić ale oryginał.
Tak? A gdzie taki dostać Panie mądralo? Na eBayu angielskim z reguły też są właśnie te zamienniki pomalowane. I wcale nie wyjdzie taniej. Bardzo możliwe, że i tak będą różnić się odcieniem, bo ZRki wychodziły w większości w innych paletach kolorów niż R25 i R200.
Tak? A gdzie taki dostać Panie mądralo? Na eBayu angielskim z reguły też są właśnie te zamienniki pomalowane. I wcale nie wyjdzie taniej. Bardzo możliwe, że i tak będą różnić się odcieniem, bo ZRki wychodziły w większości w innych paletach kolorów niż R25 i R200.
Po pierwsze poroponuje zacząć czytac ze zrozumieniem (Na prawdę nie boli). Czy gdzieś napisałem, że wyjdzie taniej?
Po drugie znalazłem ze 3 spojlery w ciągu ostatnich 2 miesięcy na allegro. Od ściągniętych ZR.
Po trzecie piszesz, że na ebay są zamienniki, pytanie tylko po co? Jak mieli oryginalne to co, wstawiali zamienniki?
Po czwarte znowu proponuje poczytać ze zrozumieniem, napisałem, że skoro i tak trzeba będzie malować, a Ty mi piszesz, że będą różne odcienie
Po pierwsze poroponuje zacząć czytac ze zrozumieniem (Na prawdę nie boli). Czy gdzieś napisałem, że wyjdzie taniej?
Nie, ale tak to zabrzmiało. Skąd wiesz jakiej jakości są te spoilery? Widziałeś? Dotykałeś? Używałeś? Nie ma sensu bulić niepotrzebnie.
dudus87 napisał/a:
Po drugie znalazłem ze 3 spojlery w ciągu ostatnich 2 miesięcy na allegro. Od ściągniętych ZR.
Jeden był - żółty.
dudus87 napisał/a:
Po trzecie piszesz, że na ebay są zamienniki, pytanie tylko po co? Jak mieli oryginalne to co, wstawiali zamienniki?
Nie znasz tematu a mędrkujesz. Jest dużo zamienników, bo oczywiście są dużo tańsze od oryginałów i wiele osób kupowało go, żeby tuningować swoje R200 i R25.
dudus87 napisał/a:
Po czwarte znowu proponuje poczytać ze zrozumieniem, napisałem, że skoro i tak trzeba będzie malować, a Ty mi piszesz, że będą różne odcienie
Mówiliśmy o zamiennikach - więc skoro powiedziałeś, że i tak trzeba malować to automatycznie rozumiem przez to, że chodzi o zamiennik.
Ja nie zamierzam czekać nie wiadomo ile, aż się znowu pojawi spoiler na allegro.
Ostatnio był tylko ten żółty i wcześniej nic więcej.
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 16:39 ]
Remi55 napisał/a:
Krzysi3k5,
Je można dostać oryginalne od ZR tylko ze cenna sięga od 400-600zl Nie wiem ile lakierowanie takiego czegoś może kosztować
O tym właśnie mówiłem - dlatego na eBayu mnóstwo zamienników jest.
Malowanie takiego spoilera nie powinno kosztować więcej niż 200 zł
Paradoksalnie malowanie oryginalnego mogłoby kosztować więcej niż tego, jeśli jego lakier byłby w opłakanym stanie, lub chciałby robić porządnie (ja bym tak robił).
Ale miałeś normalny spoiler czy ten od ZRa?
W tym drugim przypadku jest tam jeszcze taka dokładka i to ona jest narażona na uszkodzenia.
Z tego wniosek, że nawet fabryczne mogą się w myjni połamać. Nie ma co dyskutować - nie ma sensu polować na oryginał tylko kupować ten nowy za 200 zł.
tak sobie siedzę i czytam Te wasze wypowiedzi chyba jednak kupię i zaryzykuję. 225 z wysyłką 200 pomalowanie to wyjdę na około 400-450 zeta...
polować oryginał który i tak trzeba będzie pomalować (bo prawdopodobieństwo dostania spojlera od ZR jest znikome a jeszcze w kolorze to już całkiem) to i tak wyjdą większe koszta niż kupienia podróbki.
a i tak będę potrzebował farby trochę to przy okazji wezmę więcej. A jak dobrze pogadam z sąsiadem to może za czteropaka mi pomaluje
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Pytajmy
My go tutaj reklamujemy, a on zniżki nie da?
Albo grupowo się kupi jak coś. Ja w sobotę będę wiedział ile lakiernik mi zaśpiewa, poza tym zobaczę czy wygram aukcje na eBayu. Wolne fundusze i kupuje od razu
Wcześniej one były po 210 zł. Koleś obniżył cenę trochę.
"Czy daje Pan zniżki dla klubowiczów serwisu roverki.pl? Ponieważ wiele osób z forum jest zainteresowanych kupnem tego spoilera, lecz decyzję uzależnia od Pańskiej zniżki dla uczestników forum, gdyż mamy możliwość sprowadzenia większej ilości dla wszystkich zainteresowanych zza granicy. W przypadku 10% zniżki Pańska oferta będzie bardziej konkurencyjna i zwyczajnie nie będzie się nam opłacało ściągać zza granicy."
Powiedzmy coś takiego Czasem odrobina ściemy nie zaszkodzi
Możesz przekopiować, tylko bez cudzysłowia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum