Wysłany: Sro Lis 11, 2009 22:14 jaki laptop? pomozcie w wyborze
Koledzy, ja tam nie lubie maniakow komputerowych ani sam nie jestem wiec zasiegne waszej rady. Otoz wobec zamulania i wieku mojego aktualnego laptopa chce kupic nowy.
Za pare miesiecy musze obronic prace inzynierska, kompyuter musi dizalac by bezproblemowo ja napisac:D
Budzet nie duzy ale da sie cos znalezc sensownego w tej cenie (moj brat za mniej kupil rok temu acera extense i nie ma jej nic do zarzucenia)
roznice to procesor, pamiec ram, dysk twardy, grafika, reszta jest nieznaczna
Komputera zazwyczaj uzywam do internetu, grania w Counter-Strike'a no i projektow, pamiecio zawalajace programy obliczeniowo rysunkowe bla bla bla zdarza mi sie odaplic gg+office+autocad+rm-win+photoshop i wszystkie pracuja wydajnie w jednym czasie, i na to nastawial bym komputer by podolal.
Rowniez od czasu do czasu obejrze jakis film, zainstaluje gierke i sie rozerwe...
ehhh..pomozcie, powiedzcie co sadzicie na temat jednego i drugiego laptopa i podajcie swoj typ! dziekuje:)
[ Dodano: Sro Lis 11, 2009 22:14 ]
PS laptopa chce kupic jutro w godzinach popoludniowych takze musze sie jak najszybciej zdecydowac:D
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 22:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Programy inżynierskie stawiają przed sprzętem coraz większe wymagania, dla przykładu poniżej zamieszczam część wymagań dla programu Autodesk Robot Structural Analysis Professional 2010
* Intel® Pentium® 4.3 GHz or equivalent AMD Athlon™ processor, or Intel® Core™ 2 Duo 2.40 GHz or equivalent AMD Athlon processor (recommended)
* 3 GB RAM
i ja tez niedawno kupilem Emachines E 725 i jak narazie jestem zadowolony. Co do wydajności to autocad 2008 + photoshop CS3 + gg smiga stabilnie bez lagów
Pozdrawiam
ale jest jedna wada
tylko 2 x USB
Porażka
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
nio ja mobilnie nosze ze sobą myszkę i 2 zewnetrzne dyski
I niestety pasywny Hub USB tu nie pomoże bo po podlaczeniu wszystkiego brakuje zasilania i jest kupa.
Jedynie w gre wchodzi aktywny Hub USB z zewnętrznym zasilaniem ale to juz kolejny cięzar w torbie , dodatkowe kable, i wez tu jeszcze szukaj dodatkowego gniazdka z prądem na zasilacz.
Wiecej wad nie zauwazylem.
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
a jednak sie skusilem na msi vr630. Ogladalem dwa komputery na zywo i ten acer emachines to sie normalnie chowa, za bardzo plastikowy i nudnawy. Ten to chodziaz ma kilka przyciskow dotykowych do nawigacji w audioplayerze, wlaczania wylaczania wbudowanej kamery, bluetootha wifi itd:)
jedynie co ten komputer ma gorsze to 3giga ramu (acer mial 4) i dysku tutaj mam 250 gb a acer mial 320:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum