Wysłany: Sob Lis 14, 2009 00:03 [R75] Zmieniarka - w bagażniku, problem z fonią
Mam radio fabryczne Rovera Harmony i zmieniarkę w schowku, co uważam ze tylko Angole mogli wpaść na pomysł montowania zmieniarki w schowku, przeniosłem ją do bagażnika, i tu moje pytanie... co się stało ze po wyjęciu i włożeniu wtyczek i przeniesieniu zmieniarki, gdy gra radio jest ok na 4 głośniki, jednak gdy wlacze na CD fonię mam tylko w prawych (przednie i tylne) lewe cisza.
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 00:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak zwykle ta sama czynność: prześledź kable, gdzieś coś nie łączy. Jeśli to nic nie da to podepnij jakiś sygnał dźwiękowy do kabli w bagażniku.
Gdzieś powinien być opis wtyczki, wtedy tylko łączysz masy ze sobą (tą w kablu co idzie do zmieniarki) i dajesz sygnał na poszczególne kanały.
W ten sposób można wyeliminować problem że jest uszkodzony odbiornik.
Drugie to podpięcie jakiegoś małego głośnika do sygnały od zmieniarki i nasłuchiwanie czy każdy kanał gra.
Chyba ze sygnał jest wysyłany cyfrowo a nie od razu dźwięk po kablu, wtedy zostaje tylko prześledzenie kabli.
Na pewno coś nie ma styku lub ma zwarcie na lewym kanale.
A z innej beczki, gdzie w bagażniku zamontowałeś zmieniarkę (masz może jakieś zdjęcie)?
_________________ Pozdr.
Dukat11
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 23:36
jutro uczynię, na początku chciałem na tym fragmencie za podłokietnikiem by móc oposcic i zmieniac nawet ze środka wozu jednak sie okazalo ze tego od srodka nieda sie otworzyc tylko z bagaznika(a zamontować chciałem tam na rzepy tak jak w schowku miałem) ale zmieniła miejsce i jest zamocowana na klej do metalu podwieszona jest pod tylna polka:-D jutro fotke Ci dam:-)
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Lis 16, 2009 10:53, w całości zmieniany 7 razy
pod zdjęciem na fotosiku masz link "pobierz pozostałe kody" ... i stamtąd wklejasz gotowy kod na forum (przykład podałem w Twoim poście - miniaturka a po kliknięciu otwiera się pełne - wersja druga od góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum