Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
dziś dolewając płynu do spryskiwaczy zauważyłem, że płyn leci na ziemię
podejrzewam, iż uszkodzony jest zbiornik od płynu spryskiwaczy. Moje pytanie jak najprościej dostać się do tego zbiorniczka? Czy ściągając zderzak, a może nadkole?
Jak to wygląda w sedanie w roverze 600 - gdzie jest pompka od tych spryskiwaczy no i czy ktoś posiada na sprzedaż taki zbiorniczek??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 07, 2011 21:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 14:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bardzo było by to dziwne gdyby ot tak sobie pękł raczej ma nieszczelność na łączeniu zbiorniczka z pompką z tego co pamiętram to zdemontowanie wiąże się ze zdjęciem zderzaka chyba że jakoś od dołu było by dojście i wtedy można by sprawdzić połączenie zbiorniczka z pompką która jest do niego przymocowana
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
u mnie coś tam miesci płynu bo jak nadusze na spryskiwacz to płyn leci, ale jak wczoraj dolewałem ro leciało mi pod autem a wole miec wszystko na tip top :D po drugie mam cos kombinowany ten zbiornik bo ta rurka nie jest z nim połączona tylko na dole jest jest oderwana i moze do zbiornika leciec mi syf z silnika chyba ze jakos to połącze...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum