Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 67 Skąd: East Cheshire
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 14:25 [Laguna 2002 1.9 dci] warczy silnik na 1 i 2 biegu
Witam.
Przepraszam, ze z francuzem tutaj ale może ktoś mi pomoże. Jak w temacie na 1 i 2 biegu jak dodaję gwałtownie gaz to silnik warczy jak traktor a czasami to zdarza się tez na 3. Jezeli gaz dodaję stopniowo i delikatnie to nic nie słychać. Poza tym silnik pracuje rewelacyjnie. Pali od kopa, cyka równo i zbiera się jak nalezy. Dodam, że na luzie jak mu (jej) wcisne pedał w podłogę to też nic nie słychać. Dzięki za wyrozumiałość i wszelką pomoc.
Pozdrawiam>
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 16:24
REMO, chyba EGR..., on tłumi sporo odgłosy diesla, gdybyś jeszcze miał objawy, że słabo jedzie i chodzi jak "traktor" na wolnych, to bym obstawiał, że EGR zacięty, albo wąż spadł z niego, ale tak, trudno co kolwiek stwierdzić, nie spotkałem się nigdy z czymś podobnym.
U mnie też w Nexusie warczało jak wcisnąłem gaz w podłogę. Okazało się że pokrywa od filtra powietrza nie była domknięta i plastik o plastik tak warkotał przy gwałtownym dodawaniu gazu
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:07
Im dłużej się temu przysłuchuję to zaczynam iść w kierunku poduchy silnika czy mocowania wydechu. Dzwięk jest trochę metaliczny jakby coś było lużne ale nie mogę dokładnie zlokalizować gdzie to może być. To tak jak szukanie igły w stogu siana.
Tak czy inaczej,-Dzięki.
REMO, u kumpla stukała pokrywa plastikowa która jest na silniku w bardzo podobny sposób. U niego jeszcze na luzie stukało. Na 3 4 5 6 biegu wszystko ok.
Ps. Jako że 2 kumpli ma takie laguny a trzeci miał radzę pozbyć się tego auta
Wszystkim padły skrzynie biegów, jednemu silnik a ten co już sprzedał dodatkowo turbo poleciało.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:40
szosownik, no tak, ale akurat to dCi, nie wiem, czy do LAguny akurat pchali najgorszę części jakie mieli, czy co. Na LHS w Sędziszowie mają same Renaulty z dCi i Kangury mają po 400kkm i wymienione były tylko wtryski i pompa, bo leją paliwo z syfem takie jak do Gagarinów
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 15:19
Dzięki, że znowu mogłem na Was liczyć. Usterka usunięta ale nie wiem co to było bo mech nie chciał powiedzieć. Zajęło mu to 5 minut. Dzięki za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum