Mam krzywą kierownice - jakieś 1/4 obrotu w lewo. Jaka przyczyna tego i jak można to naprawić? Chciałem ściągnąć kierownicę i założyć na nowo, ale mam w niej poduszkę i nie wiem jak to zrobić. A nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić. Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 08:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tolkmen, mi po wymianie oponek na zimowe tak zostalo... bo panom nie udawalo sie sciagnac kol to a podnosienym aucie mi rozkrecali sruby kluczem... I teraz jade na ustawianie geometrii kol. Sprobuj najpierw tego a dopiero pozniej mysl nad sciganiem kiery
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
Auto kupiłem z taka kierownicą, zbieżność jest ok. Wczoraj na autostradzie jechałem nawet 180 km/h i puściłem na chwilę kierownicę - jedzie prościutko nie ma żadnych wibracji. Spróbuje pojechać jednak na zbieżność, jednak. Dzięki za radę.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 10:39
tolkmen nie musisz jechać na zbieżność ale konieczna jest regulacja na drążkach kierowniczych - przekręcenie o taką samą liczbę obrotów po obu stronach aż do wyprostowania kółka
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum