Panowie mam takie pytanie czy zegarek w samochodzie zawsze świeci nawet po wyjęciu kluczyków.
Samochód kupiłem w czerwcu i nigdy się tam nic nie paliło teraz gdy wcześnie robi się ciemno zaczęło mi to przeszkadzać więc wymieniłem spaloną żaróweczkę .Tera świeci ale cały czas .Pozdrawiam .
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 17:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 17:49
Może nie na temat, ale zapytam... Udało Ci się jakoś Łatwiej wymienić tą żaróweczkę czy musiałem jednak "pchać łapki" w otwór na radio i macać na ślepo?
ZTCP tp podświetlanie zegarka jest na jednym bezpieczniku razem z zasilaniem radia i zapalniczki... może ktoś sobie podłączył zapalniczke na stałe i przy okazji tak wyszło...
PopaY, łatwiej to będzie niestety tylko jak wykręcisz konsolę środkową
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ale zegarek jest bardzo prosto wyjąć. Wystarczy wysunąć radio i płaskim śrubokrętem podważyć dwa mocowania i wypchnąć zegar. Odpiąć kostkę i można go sobie zabrać nawet do domu.
Pozdrawiam
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 18:58
misio46 zapewne ktoś (czyt poprzedni używacz autka) pozmieniał sposób zasilania radia (zamiast przez stacyjkę zrobił na stałe) i właśnie tym najczęściej objawia sie ciągłe świecenie zegarka
ROVER45DARIO zapytaj w motoryzacyjnym o żarówki 1,2 W bez cokołu - będą wiedzieli
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum