Wysłany: Nie Lis 22, 2009 21:54 [R 420 SDI] Zgasł w trakcie jazdy i nie chce odpalić
Witam,
Mam spory problem, bo samochód stoi unieruchomiony..... Zgasł w trakcie jazdy i nie chce odpalić. Ostatnio opisywałem, jak zgasł w trakcie jazdy z powodu brakuj paliwa http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=45610 , obawiam się, ze wtedy mogło być coś innego przyczyną. W trakcie przyspieszania czasem przerywał, a teraz w końcu zgasł... Co może być tego przyczyną? Zauważyłem, że wcześniej po przekręceniu kluczyka było słychać brzęczenie, a teraz cisza i nie świeci się kontrolka świec żarowych, dosyć dziwne objawy. Rozrusznik ładnie kręci, ale silnik nawet nie zaskoczy. Pompa raczej sprawna mechanicznie, może coś z elektryką???
Poprzednim razem mechanik zerżnął ze mnie kasę, więc doradźcie coś, please...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 21:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 23:49
NEOSSS napisał/a:
MSaigon, wiazke przejrzec na poczatek, potem przekaznik swiec. Bzyczenie z pompy norma...
No właśnie, a teraz tego bzyczenia nie ma.....
Teraz wiem już trochę więcej, wywaliło mi bezpiecznik o symbolu H i dlatego silnik w ogóle nie odpalał.
Tylko teraz pytanie, gdzie szukać zwarcia???? bo wywala mi bezpiecznik nadal i to w momencie dodawania gazu. Macie jakieś pomysły???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum