Wysłany: Pią Lis 27, 2009 19:15 [R75] Automat i hamownia
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Chciałbym udać się swoim roverem na hamownie podwoziową, jednak problem jest taki że mam automat, boje się trochę że niekompetentna obsługa rolek może go uszkodzić
Czy moje obawy sa bezpodstawne? Można śmiało hamować ten model? robił ktoś już to?
przeszukałem forum, ale nie znalazłem niczego co by rozwiało moje wątpliwości.
A tak w ogóle jakby ktoś był chętny, to wraz z userami innego forum organizujemy grupowy wyjazd na rolki, prawdopodobnie do Białej Podlaski, możliwe że i w Lublinie odbędzie się pomiar
Z góry dzieki za info
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 16:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 19:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 19:29
croochy, pdobno silnika z tym automatem nie da się dobrze zhamować, bo nie da się go przeciągnąć na jednym biegu na takich obrotach, żeby było dobrze. Tak pisał kiedyś goodhope.
no właśnie też takie informacje znalazłem, rozmawiałem dzisiaj z 3 właścicielami hamowni i od razu pytało pytanie czy są auta z automatem i 4x4, i pytanie czy w automacie można zblokować bieg. Chciałem mieć chociaż ogólny ogląd na kondycje mruczka, jak nie wyjdzie to pojadę jako widz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum