Witam wszystkich
Właśnie poszperałem na forum, niestety nie znalazłem odpowidzi na pytanie:
Jak wymienić stacyjkę.
kilka dni temu zablokowała mi sie stacyjka, kluczyk nie chciał sie przekręcić. Po kilku godzinach kombinowania udało sie przekręcić, ale obecnie przy przekręcaniu (na samym począdku przekręcania) jest takie miejsce jak by coś blokowało.
Chciałbym samemu naprawić stacyjke, tylko nie mam pojęcia jak sie za to zabrać.
Do tej pory udawało mi sie wszystko przy autku robić samemu.
Czy widział ktoś kiedyś gdzieś jakiś opis rozebrania stacyjki???.
Albo jakies rysunki na których by była rozrysowana stacyjka.
Pozdrawiam
_________________ ROVER 25 1.4 16V X.2000
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 09:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 12:00
Sam demontaż z auta to nie jest problem - zdejmujesz osłonę z kierownicy i jest pełny dostęp do stacyjki i jej kabelków. Jeśli chodzi o rozbieranie stacyjki to zerowe szanse na znalezienie czegoś na piśmie - to już mechanika precyzyjna i zabawa "na czuja".
Poza tym rzadko udaje się naprawić mechaniczne uszkodzenia związane z wkładkami - najczęściej rozsypują się zapadki i ciężko dobrać nowe elementy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum