Wysłany: Sro Lis 25, 2009 22:33 [R620] Uwagi do techniczy FAQ Rozrząd do R6**
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Dziś pytałem się o ceny rozrządu i poniżej 1000 zł ciężko zejść jest w zakładach ( dwóch różnych). Najniższa cena pompy 270-300 zł, z uszczelką zaworów 1100. Skąd takie rozbieżności. (z robocizną oczywiście)
_________________ Rover 620si 2,0 kat . 130 km-automat
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 07, 2011 00:02, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A jeśli chodzi o samochód który masz w podpisie RH620Si z silnikiem F20Z1 to oryginalny rozrząd (paski MITSUBOSHI,napinacze KOYO,pompa wody AISIN) wraz z kpl uszczelniaczy CORTECO możesz kupić za ok 370zł pozostaje robocizna w moim przypadku jest to 180zł
to w takim razie B-stok to drogie miasto. A czy te części są dobre i od kogo stąd j brać/zamówić i czy to nowe części? Bo już trace głowę. Pompa wody hmm???.
.
.
.
Tomateam, z pewnością zadzwonię i się popytam.
Marcin620si, u tego sprzedawcy możesz wszystko kupić Lider-Cars przykładowa aukcja z rozrządem którego potrzebujesz Rozrząd+pompa Rover Honda zapytaj o kpl uszczelniaczy do tego rozrządu i o inne części których potrzebujesz,jeśli chodzi o części czy są dobre to większość stosowanych jest na "pierwszy montaż" lepszych już nie kupisz,polecam tego sprzedawcę
Naprawdę cieszę się że ten post napisałem, da mi to z pewnością dużo do myślenia bo komu jak komu ale miłośnikom Roverów można zaufać. Jutro/ pojutrze będę wstępnie dzwonił. Dziękuję wam bardzo.
P.S. Każdemu kto pomógł daję "pomógł".
P.S.2. Mój post banalny z pozoru ale jaka jest teraz moja radość, że nie koniecznie trzeba bankrutować na rozrządzie-bezcenna:)
Tylko skąd te zakłady takie ceny mają, to nie wiem.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 13:33
Z własnych doświadczeń wiem, że w Białymstoku to lubią sobie za markę policzyć....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
zuber84cool napisał/a:
oryginalny rozrząd (paski MITSUBOSHI,napinacze KOYO,pompa wody AISIN) wraz z kpl uszczelniaczy CORTECO możesz kupić za ok 370zł
Są to zamienniki, nie oryginały, ale dobrej jakości.
tyle to ja też wiem ale lepiej kupić to niż praktycznie to samo sygnowane jako OEM za 2x tyle,wszyscy przecież wiemy że większość z tych części idzie na pierwszy montaż choćby pompy AISIN,zwykłe zamienniki to mogą być GATES,BOSCH,DAYCO itd długo by tu wymieniać,zresztą spróbuj znaleźć coś lepszego...
ale lepiej kupić to niż praktycznie to samo sygnowane jako OEM za 2x tyle
Kwestia zasobności portfela.
zuber84cool napisał/a:
wszyscy przecież wiemy że większość z tych części idzie na pierwszy montaż choćby pompy AISIN
Większość tego producenta, a nie tych dokładnie.
To co idzie na rynek sklepowy części zamiennych, a do fabryki to zupełnie inna jakość. Mimo, ze ten sam producent.
zuber84cool napisał/a:
zwykłe zamienniki to mogą być GATES,BOSCH,DAYCO itd
Równie dobre co Mitshuboshi, czy Koyo.
zuber84cool napisał/a:
zresztą spróbuj znaleźć coś lepszego...
Po co mam szukać? Sam zakładałem zestaw, który podałeś. z tą różnicą, ze pompa wody SKF. Mimo, że droga, wiem, że jedna z najlepszych.
zuber84cool napisał/a:
tyle to ja też wiem
Wiesz, a napisałeś "oryginalne".
tak że KOYO MITSUBOSHI itp.
marthinez napisał/a:
zuber84cool napisał/a:
zresztą spróbuj znaleźć coś lepszego...
Po co mam szukać? Sam zakładałem zestaw, który podałeś. z tą różnicą, ze pompa wody SKF. Mimo, że droga, wiem, że jedna z najlepszych.
no sam widzisz...
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 18:18 ]
marthinez napisał/a:
Kwestia zasobności portfela.
kto dziś jeździ do ASO po części OEM do kilkunastoletniego samochodu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum