Wysłany: Pon Lis 30, 2009 20:25 [R45 1.8 16v 2001] Pomocy ....olej w płynie chłodzenia ...
Witam !!!POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
co teraz mam zrobic?????? zauważyłem ze scianki zbiorniczka płynu chłodzenia zrobił sie jakis ciemny .. po otwarciu go stwirdziłem ze na sciankach zrobiła sie "powłoka" z oleju ...przynajmniej wydaje sie ze to olej sielnikowy bo niby co innego......... ale olej silnikowy jest na stałym poziomie
mam pytanie czy warto wypłukac olej z układu zalac swieżym płynem i modlic sie ze olej sie nie pojawi????????????
jesli płukac to czy:((((((((((((((((((??????????????
_________________ ROVER 45 ::::::)))))))
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 20:51
Dlugo juz go masz? Moze sie okazac, ze poprzedni wlasciciel wymienial uszczelke i uklad slabo wyczyscil.
Juz samo pojawianie sie oleju w plynie jest wystarczajacym sygnalem aby stwierdzic uszkodzona uszczelke.
po konsystencji oleju nie wynika zeby sie mieszał z płynem chłodzenia po korku też nic nie widac.....zresztą cisnienie oleju jest większe niz cisnienie panuje w układzie chłodzenia i to olej pujdzie do płynu:(
nie ubywa mi płynu chłodzenia a ni oleju ....od wymiany oleju mineły 4 miesiące i około 4 tysiące kilometrów przejechałem nigdy temperatura ni poszła na "czerwone "
dlatego mam zapytanie czy moze kiedys ktos robił głowice i zapomniał wypłykac?? czy to mozliwe ...to moze wypłucze układ jakims specyfikiem ?
pomóżcie mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: Pon Lis 30, 2009 21:08 ]
auto mam od lipca i tak od połowy wrzesnia zauważyłem ze coraz bardziej robi sie ciemniejszy zbiornik a po otwarciu zauważyłem tą powłoke na sciance zbiornika... auto ma przejechane obecnie 107700km
dawidek126, podjedź na diagnozę do mariusza418 lub kiedyś na spot warszawski na bemowo i Ci powiedzą co jest z autkiem ... wstępnie też obstawiałbym uszczelkę, ale ostateczną diagnozę to najlepiej niech mariusz postawi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum