Wysłany: Czw Gru 03, 2009 19:47 [216si 97'] Prędkość maksymalna
Witam. Szukalem ale nie moge nigdzie znalezc wiec zakladam nowy temacik
Dzis po raz pierwszy zapragnalem sprawdzic tzw. v-max mojego roverka
I niestety sie zawiodlem - 180km/h
I tutaj moje pytanie Czy 216Si ma tyle jechac czy wiecej??
Dziwi mnie to tym bardziej ze na 4 biegu rozpedzam sie spokojnie do 160 wrzucam 5 i max 180 i tyle
Cos jest nie tak czy po prostu taka jest skrzynia w moim Roverku??
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 20:05
Producent podaje predkosc max. w tym modelu 190 km/h. Przez te 12 lat pare kucy moglo odjechac . Zreszta pare czynnikow tez sie sklada na predkosc np. opor toczenia (szerkie laczki).
Lechos, silniczek mam po remoncie 2500km wiec nie powinno byc tak zle
Laczki sa 195/50 r 15 wiec tez nie za szerokie.
Za tydzien jade na hamownie to sie dowiem ile na prawde jest kucykow
Czym jestes zawiedziony, ze tylko 180km/h a kolega moze 190?
Tak czy owak, spalanie wtedy duuuzzeee, smierc w razie wypadku pewna (rovery przed rokiem 2000 dosc kiepsko stoja w crashtestach).
Wychodzi na to ze jest jakas usterka.
Dzis jechalem za kolega ktory u siebie w nissanie mial 140 a u mnie bylo 120km/h
A druga sprawa to to ze przy odpalaniu predkosciomierz skoczyl mi pod 80/h
Czyli napewno cos jest nie tak
krzycho1702, do tego dochodzi sprawnosc wydechu, jabys mial jeszcze nowe dobrej jakosci swiece, kopulka, palce przewody wn, cewka, wszelkie kable nie zasniedziale, lecz nowki to moze by wycisnal wiecej no i co najwazniejsze Vmax mierzyc nalezy gpsem!!!
[ Dodano: Pią Gru 04, 2009 23:28 ]
Kot napisał/a:
mialem 170
gdzie wy tyle wyciskacie, ja na autostradzie to 150 max bo mysle, ze mi buda odpadnie od podwozia tak wieje:P szalency!!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja miałem na GPSie 200 przy 1.4 więc albo nie umiecie się dobrze rozbujać albo nie wiem co
tylko fakt że jechałem sobie na autostradzie kilkaset km i przez przypadek spojrzałem na navi a tam tyle było ile było więc od razu noga z gazu.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum