więcej danych .... kiedy szumi, jak stoisz .. jedziesz ... przy wciśnietym sprzęgle, czy puszczonym ... czy podczas przyspieszania, czy jak jedziesz na luzie też ...
skąd wiesz ze to w 100% skrzynia? może to być łożysko piasty (koła) ,trudno tam zdiagnozować szum ,strasznie sie tam przenoszą dzwieki.kiedyś sam bezsensu w oplu wymieniłem skrzynie a szumiało łożysko z drugiej strony
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 10:33
Podjedź do warsztatu lub podnieś samemu auto, dobrze zabezpiecz i włącz bieg 4 i "jedz do przodu". Może się okazać że to łożysko piasty tak szumi. Jak podniesiesz to będziesz wiedział czy to na pewno skrzynia. Najczęściej jest to wina łożyska piasty, a wydaje się że to skrzynia.
Podjedź do warsztatu lub podnieś samemu auto, dobrze zabezpiecz i włącz bieg 4 i "jedz do przodu". Może się okazać że to łożysko piasty tak szumi. Jak podniesiesz to będziesz wiedział czy to na pewno skrzynia. Najczęściej jest to wina łożyska piasty, a wydaje się że to skrzynia.
Najlepiej i sprawdzać ze stetoskopem. Pierwszy raz jak to zobaczyłem byłem w szoku ale mechanik mi wytłumaczył, że nie ma lepszej metody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum