Planuję kupić komputer pokładowy (jeszcze przed świętami) i pytanie nie tyczy się czy będzie działać czy nie bo wiem że będzie bo był montowany też w Roverze 200 1.4 16v czyli dokładnie taki sam jaki ja mam i działa w 100% a dokładnie zrobił to kolega SIMON
Chce to umieścić dokładnie tam gdzie znajduję się na desce zegarek. Problem polega na tym gdyż nie wiem jaki wyświetlacz tam wejdzie. SIMON ma tam zamieszczony i chciałbym się go spytać jakie są wymiary ale on się nie logował na forum już długi czas i kontakt z nim jest utrudniony bo jest możliwość tylko na PW
Problem w tym że nie wiem który komputerek byłby najlepszy... mam do wyboru na tej stronie
i wydaje mi się że opcja Komputer pokładowy- najnowsza wersja- mini płytka atmega32 139,00zł byłaby najlepsza lecz nie jestem pewny czy ten wyświetlacz będzie dobry. Chodzi mi o to żeby nie był za wąski lub za niski (żeby nie było szpary) oraz odwrotnie (żeby to jakoś się zmieściło i wyglądało) lub opcja Komputer pokł.- najnowsza wersja- mini płytka atmega32 bez LCD 129,00zł i dokupić wyświetlacz na allegro
To jest różnica tylko 10zł i mogę kupić ten z wyświetlaczem ale jak będzie za mały to po co wywalać kasę? Może od razu kupić na wymiar hmm? Zna ktoś wymiary tej dziurki na zegarek? Bo u SIMON'a wygląda to tak jakby było fabrycznie Zrobił to po prostu rewelacyjnie a że nie wydaje mi się żeby to był wyświetlacz 2x16 (który jest w zestawie) tylko tak na moje oko 2x20 dlatego pytam
Czekam na jakiekolwiek odpowiedzi.
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Ostatnio zmieniony przez thef Nie Gru 06, 2009 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymiary podane są na karcie produktu, dodam , że otwory pasują do mocowania od zegarka. Pamiętajcie o sterowniku wyświetlacza który musi być zgodny z HD44780
czesc wszystkim ! zainteresowalo mnie to ,tez bym takie cos zakupil ale co potrzebuje dokladnie plytke testowa.procesor atmega8 lub 32,uklad dopasowujacy,i czujnik temp,oraz wyswietlacz dobrze mowie i to wszystko
Montaż to kilka godzin (3-5) w zależności od zdolności manualnych oraz orientacji w instalacji samochodu no i oczywiści dokładności wykonania.
[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 08:59 ]
Zapomniałem dodać, że masę, 12 V, sygnał za stacyjki oraz sygnał świateł znajdziecie we wtyczce pod którą podłącza się oryginalny zegarek który jest w R200 do komory silnika prowadzamy kabelki do wtryskiwacza i czujnika drogi, musimy jeszcze gdzieś zainstalować czujniki temperatury zew. i wew. Pamiętajcie o dobrych, ekranowanych przewodach - chodzi szczególnie o ten od czujnika drogi i wtrysku.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 22:31
w cyc ta zabawka
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum