Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 21:40 [R25 / MG ZR] - dwa problemy - pomocy!
Witajcie!
Dziś zerwała mi się linka przy podnoszeniu fotela pasażera i na początku myślałem, że przy fotelu na dole się wyśliznęła linka, ale okazało się że wszystko jest na miejscu i klamka chodzi luźno, a linka luźna.. jak to naprawić? ja naprawdę nie mam pojęcia.. tydzień temu zmieniałem rozrząd i od 2 dni słyszę jak coś w okolicy atrapy przedniej ociera lekko, szczególnie jak silnik ma temperaturę, gdy jest zimny nie słyszę tego.. trudno to opisać.. ale jest to chyba coraz to bardziej słyszalne.. liczę na Waszą pomoc! mój silnik to 2.0 iDT
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Gru 07, 2009 21:52
Ma ktos jakas instrukcje jak rozebrac fotel, aby bezkolizyjnie dostac sie do linki? ta linka bedzie sie nadawac czy trzeba bedzie nowa? jesli nowa to gdzie ja dostac?
Linke mozna tanio i szybko naprawic, ale pod warunkiem ze nie jest w oslonie lub widoczne sa urwane konce linki (nie wiem jak to u Ciebie wyglada). Potrzebujesz czegos takiego:
http://www.automatyka.pl/...product&pk=1658 zlaczki wielotorowe zwykle lacza kable elek.
Znajdziesz w kazdym sklepie eletr.za grosze. Potrzebyjesz tylko jeden segment w ktory wkrecasz dwa urwane konce linki i tyle. Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum