Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 11:29
czujnik uderzeń bocznych znajduję się pod dywanem , w tym celu musisz wywalić siedzenie odkręcić dolne mocowanie pasa i zwalić plastik z słupka . Sam czujnik jest na torx
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 17:02
sensory są dwa, dla każdej strony jeden, pod wykładziną pod przednimi fotelami przykręcone każdy dwoma śrubami na torx, do powierzchni wzmocnień poprzecznych, w linii podpórki/schowka między siedzeniami.Są oznaczone napisem SRS. Przed odpięciem, trzeba rozłączyć 10 minut wcześniej aku, zgodnie z instrukcją odpinania baterii.
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Czw Gru 10, 2009 17:40, w całości zmieniany 1 raz
SeniorA, A czy te sensory mają cos wspólnego z paleniem się kontrolki poduszki? Pytam bo czasem zapala się u mnie i na kompie wyszło ze winna jest własnie boczna.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 17:51
staf napisał/a:
A czy te sensory mają cos wspólnego z paleniem się kontrolki poduszk
tak , bo są w systemie diagnostycznym układu , który przez cztery sekundy diagnozuje układ SRS po włączeniu zapłonu ( świeci się wtedy kontrolka poduszek ) i jak jest OK gaśnie kontrolka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum