mój diesel jak mu przygazuję (dość mocno) to na śniegu zostawia ciemne ślady coś jakby sadza. Czy to jest normalne w dieslach? Dotychczas miałem styczność tylko z benzyniakami.
Ostatnio zmieniony przez thef Pią Sty 08, 2010 10:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to romalne w klekotach jak go przegazujesz mocniej potrafi wyrzucic troche sadzy z siebie . Problem pojawia sie jak widac chmure za toba w normalnym uzytkowaniu . Jezeli to tylko sporadycznie puszcza baki, to bym sie nie przejmowal, benzyne jak przegonisz, tez zakopci - nie sadza co prawda
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
nie przejmuj się:) taki urok diesli. też mam roverka z tym silnikiem i czasami sobie przydymi ale to normalne. rafal_13 powiedz mi ile Ci teraz w zimie pali? pozdr
Mi mniej dymi odkąd odłączyłem EGR, ale efekt zauważalny był dopiero po kilkudziesięciu kilometrach jak już przeczyściło wydech. Ale przy depnięciu do dechy dalej kopci.
nie przejmuj się:) taki urok diesli. też mam roverka z tym silnikiem i czasami sobie przydymi ale to normalne. rafal_13 powiedz mi ile Ci teraz w zimie pali? pozdr
roverka mam od 2 stycznia tak że ciężko powiedzieć
[ Dodano: Czw Sty 07, 2010 22:40 ]
chudson napisał/a:
Mi mniej dymi odkąd odłączyłem EGR, ale efekt zauważalny był dopiero po kilkudziesięciu kilometrach jak już przeczyściło wydech. Ale przy depnięciu do dechy dalej kopci.
a odłączenie EGRa dało coś jeszcze, niektórzy mówią że można wtedy zyskać kilka km szczególnie w doładowanych
a odłączenie EGRa dało coś jeszcze, niektórzy mówią że można wtedy zyskać kilka km szczególnie w doładowanych
nie sądzę ... w roverkowych dieslach EGR tak działa, że w trakcie przyspieszania jest zamknięty, wiec do silnika idzie samo powietrze , tak jakby był zaślepiony ... a zawór się otwiera podczas hamowania silnikiem, odejmowania gazu itp. ... więc nic mocy nie przybędzie ... co więcej ... bez EGR auto dłużej się rozgrzewa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum