U mnie jest tak: Lewa szyba opuszcza się całkowicie po pojedynczym wciśnięciu przycisku. Aby ją zatrzymać muszę wcisnąć przycisk w drugą stronę (w kierunku podnoszenia). Niestety aby podnieść szybę muszę cały czas 3mać przycisk w pozycji podnoszenia. Szyba od strony pasażera zachowuje się "klasycznie": wciskam i trzymam - opuszczanie, podnoszę i trzymam - podnoszenie, puszczam - koniec opuszczania/podnoszenia.
Taka "asymetria" trochę mnie dziwi więc przypuszczam, że coś jest uszkodzone. Czy słusznie przypuszczam?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym nie doszukiwał się problemów. Sprawdze jak jest u mnie, nie zastanawiałem się nad tym. jednak w Nissanie i alfie tak własnie jest. Nie wytłumacze ci dlaczego, jeżdże nimi często i napewno tak działają szyby.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
u Ciebie guzik z szyby kierowcy będzie dwustopniowy, tzn jak naciśniesz lekko to szyba sie opuszcza dopóki trzymasz guzik, a jak naciśniesz mocno to leci na sam dół
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 11:56
jest tak, jak pisze Ciufcia. siwrelax, dotknij tego przełacznika w dół tylko na tyle zeby szyba zadziałała, powinno opuszczać się tak długo jak bedziesz trzymal. Ale można dać mocniej na dół, bedzie wtedy takie ciche "pyk" i szyba sama pójdzie w dół
staf, W R75 da się chyba to ustawić, czy naja się szyby opuszczać po jednokrotnym włączeniu, czy trzeba trzymać cały czas, ktoś na forum pisał jak to się ustawia...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum