Wysłany: Wto Gru 22, 2009 15:38 [R75] Nie grzeje prawa strona kabiny
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mam taki problem, że z wylotów nie leci ciepłe powietrze. Pomimo nagrzeanego silnika i ustawień na klimatroniku na maxa dlej jest zima... Z lewej strony wszystko jest ok. Nie wiem jak mogę zdiagnozować co mogło nawalić???
-zapchana nagrzewnica? raczej nie bo cały układ był odkamieniany
-zapchany lub zagięty waż?
-padło serwo od przepustnicy?
-padł przekażnikw kimatroniku?
Test klimatronika nie wykazał żadnych błędów
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 21:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Prawdopodobnie masz do przeczyszczenia i przesmarowania lub wymiany silniczek sterujący nagrzewnicy z prawej strony. Bylo o tym juz wiele razy na forum łacznie ze zdjeciami.
Musisz zdjąć osłonę nagrzewnicy z prawej strony i będzie widoczna czarna kostka to jest ten siliniczek
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 11:44
Sprawdziłem wszystkie rerwa działają prawidłowo. Odkręcuiłem jeszcze klapke od boku nagrzewnicy i zauwazyłem, że jest zimna. Jak to możliwe że zimna nagrzewnica grzeje lewą stronę a prawą nie.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 15:14
zmien temat bo będą cię ADMINI ścigać , a od v6 podejdzie tylko pamiętaj o wymianie kompletu na oś , bo czasami montaż jednej może zakończyć się daszkiem.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
witia24, otrzymujesz ostrzeżenie za robienie bur..ałaganu na forum ... już któryś raz Cię upominam a Ty dalej swoje ... o czytelności posta nie wspomnę ...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 111 Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 23:42
mkowals5 - u mnie były te same objawy i okazało się że nagrzewnica była zamulona , odpiąłem przewody idące do nagrzewnicy i zalałem ją odkamieniaczem do sprzętu AGD po 20 minutach przepłukałem układ i jest znacznie lepiej , ale musze to powtórzyć bo leci ciepłe powietrze ale jeszcze nie takie jak z lewej strony
Wysłany: Czw Gru 24, 2009 11:15
Juz dawno zrobione nawet przy wymianie płynu przeczyściłem układ preparatem do odkamieniania. Odpowietrzany też juz był i to kilka razy. Niestety nic nie pomogło. Zastanawiam sie tylko czy konieczny będzie demontarz całego układu grzewczego, czy można wyjąć samą nagrzewnicę?
Wysłany: Czw Gru 24, 2009 12:26
mkowals5 napisał/a:
Zastanawiam sie tylko czy konieczny będzie demontarz całego układu grzewczego, czy można wyjąć samą nagrzewnicę?
ściągnij osłonę od stronę panelu kierowcy i zobaczysz przewody nagrzewnicy. Ocenisz sam.Trzeba spuścić płyn , rozpiąć połączenia przewodów nagrzewnicy i ich mocowanie.
witam.panowie mam ten sam problem (silniczek od pasazera dziala) tylko do tego dochodzi brak cieplego nawiewu na nogi z tylu moze to miec cos wspolnego??
Ostatnio zmieniony przez Jaco_Krakow Nie Lut 07, 2010 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum