Wysłany: Sob Gru 19, 2009 15:30 [214Si 1.4] 16v jakim momentem dokrecic głowice PILNE !!!
Jak w temacie własnie chce skrecic głowicę i nie mam tych danych wiem ze w gre wchodza też stopnie WIec moje pytanie jakim momentem dokrecic szpilki + potem pod jakim katem dociagac
Silnik 16 zaworowy był teztaki montowany w polonezach 1.4
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 15:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 16:28
Rave mowi, ze najpierw sila 20 Nm a potem 2x180 stopni. Ja gdy skrecalem swoja to lecialem najpierw 20 Nm potem dociagalem co 10Nm i skonczylem na 70 Nm (lepiej, rownomierniej i mniejsza sila na jeden punkt). Poszukaj bo bylo juz o tym setki razy pisane.
Ostatnio zmieniony przez Lechos Sob Gru 19, 2009 16:30, w całości zmieniany 1 raz
Rysunku nie znalazłem, ale z tego co wiem to się dokręca następująco:
śruba nr 2 na górze, nr 3 na dole, numer 3 na górze, numer 2 na dole. Potem Analogicznie pozostałe, czyli na krzyż.
witam.jestem tutaj nowy.jesli chodzi o dokrecanie glowicy w tym rodzaju silnikow to jestem doswiadczony dosyc dobrze.70Nm na te szpilki to lekkie przegiecie.dokrecenie wedlug zasady 20Nm i 2x180* daje nam okolo 50Nm. 70 jest bardzo ryzykowne!!!!jesli sie udalo to dobrze ale nastepnego dokrecania tym momentem te szpilki nie wytrzymaja napewno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum