manty nie znam .. a Lark 43.2 ... ma gniazdo karty SD, jest odblokowany, w porównaniu do 43.1 błyskawicznie łapie sygnał GPS, i ogólnie ... daje radę ... ja w każdym razie polecam Larka.
subiektywnie pomimo podobnego wyglądu bardziej mi się podoba 43.2 .... i jesli ma być używany jako nawigacja tylko, to większego ekranu niż 4,3 cala nie trzeba moim zdaniem
A powiedzcie mi jak to jest z tym odblokowaniem bo chce zeby byla odblokowana ale nie koniecznie do windy. Jak wyglada kozystanie naprzyklad z automapy z karty sd?
witam
siedzę trochę w tym temacie i czuję się zobligowany, aby przeztrzec zarówno przed
MANTĄ jak i LARKIEM. Jako sprzedawca GPS-ów powiem tylko że z LARK wracał do nas wielokrotnie (pierwsza seria), gubił sygnał, zawieszał się itp.
Jeżeli chodzi o MANTĘ to jestem zdania że ta firma robi dobre DVD, ale czy to oznacza że GPS też... NIEBARDZO.
Jeśli chodzi o korzystanie z AUTOMAPY (dla mnie #1) na mancie to trzeba zmienic nazwy plików startowych MAPAMAP(zazwyczaj to ustrojstwo tam siedzi) wgrac na pamięc wew pliki startowe automapy, a sam program na SD. Jeśli nie łąpie sygnału, pobawic się ustawieniami COP i PORT w AM.
Szczegóły dostępne na wielu forach.
Ze swojej strony polecam urządzenia marek BECKER lub CLARION (na win ce).
Ewentualnie TOMTOM i GARMIN, ale tam na AM nie ma szans... (linux)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 12:55
sobrus napisał/a:
Dziekuje za porady. Bedzie Lark 43.2. Pozdrawiam
zdecydowanie polecam .. mam i fajnie sie to sprawuje ... z uzywaniem AM z sd tez nie ma problemu
Brt napisał/a:
Lark jest w standardzie odblokowany ....
nieprawda ... LARK nie jest fabrycznie odblokowany, natomiast ma mozliwosc zmiany sciezki dostepu z poziomu swojego menu .. to dwie rozne rzeczy choc czesto mylona/lub nazywana potocznie odblokowaniem .. na allegro rowniez przez sprzedawcow
dlatego mozna uzywac innej mapy bez koniecznosci odblokowywania do windy .. co w tym wypadku wlasnie wystarcza
tylko nie kupuj navii z biedronki czy tez z innego marketu ... porażka z tym jest kiedy się nawigacja zawiesi, gdyż nie ma tam żadnego czy to przycisku czy oficjalnie dostępnej opcji twardego resetu i trzeba rozbierać ,zwierać styki zeby działało cokolwiek
nieprawda ... LARK nie jest fabrycznie odblokowany, natomiast ma mozliwosc zmiany sciezki dostepu z poziomu swojego menu .. to dwie rozne rzeczy
dlatego mozna uzywac innej mapy bez koniecznosci odblokowywania do windy .. co w tym wypadku wlasnie wystarcza
Jak dla mnie to to samo nie ma potrzby ingerencji w oprogramowanie. Dzięki otwartej ścieżce dostępu wystarczy uruchomić wincomander i z jego poziomu wybierajc jeden plik można ustwaić by urządzenie uruchamiało się od razu z windą pomijając menu nawigacji
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
hvil [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 26, 2010 15:33
ja mam garmina:-)
super sprzecik markowy szybki niezawodny:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum