Witam, chciałbym kupić głośniki Hertz DCX165. Chciałem się spytać czy takie głośniki mogę zamontować w fabryczne miejsca BEZ dystansów. Z tego co wyczytałem to głębokości mają koło 68 mm. Dodam tylko, że dystanse dokupię poźniej. Tylko chciałem je już zamontować tak żeby sobie posłuchać w drodze na wigilie
wszystkiego naj na Święta życze
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej nie ma opcji, żeby weszły i to nie z racji głębokości, ale po prostu nie będzie gdzie ich przykręcić (no chyba, że chcesz wiercić otwory pod śrubki w blasze, choć nie wiem, czy by wtedy nie blokowała prowadnica szyby ). Poza tym przykręcenie głośników bezpośrednio do blachy spowoduje, że wszystko będzie ci się w drzwiach telepać i nie może wtedy być mowy o przyjemnym słuchaniu muzyki Na powe.pl masz komplet dystansów za 35zł (pasują idealnie, sam tam kupowałem )
czyli pewnie jednak najpierw skompletuje wszystko co potrzebne i dopiero później będę montował. a tak się napaliłem na nowy sprzęt
aha,a kable mam też wymienić czy zostawić fabryczne? radio mam jvc k-r302. nie znam się na CA więc się pytam ponieważ są mądrzejsi w tym temacie ode mnie
pozdrowonka
czyli pewnie jednak najpierw skompletuje wszystko co potrzebne i dopiero później będę montował. a tak się napaliłem na nowy sprzęt
aha,a kable mam też wymienić czy zostawić fabryczne? radio mam jvc k-r302. nie znam się na CA więc się pytam ponieważ są mądrzejsi w tym temacie ode mnie
pozdrowonka
Jeśli te oryginalne kable są w miarę dobrym stanie (nie poprzecierane, poprzerywanie, czy coś), a głośniki będziesz podłączał pod samo radio to nie widzę za bardzo sensu w wymienianiu kabli głośnikowych. Natomiast, gdybyś kiedyś chciał podłączyć głośniki pod jakiś wzmak, to grubsze kable będą niezbędne
a co byście polecali? bo myślałem jeszcze nad jakimś zestawem odseparowanym (ale to już troszkę więcej trzeba wyłożyć). byłem ostatnio w sklepie i słuchałem tych hertzów i innych głośników też w tym przedziale cenowym i chyba były ok. a Wy jak uważacie?
jak jeszcze nie kupiles tych hertz to zmień decyzje na coś innego...
No fakt, dopiero teraz się kapnąłem, że to są głośniki współosiowe
kmisiowy koniecznie zestaw odseparowany. Głośniki współosiowe będą ci grały w nogi i jakość będzie kiepska. Co do samych głośników: tutaj musisz posłuchać kilku zestawów i wybrać ten, który ci najbardziej odpowiada. Ja ze swej strony mogę polecić znane i lubiane HELIX Dark Blue 62.1. Grają bardzo ładnie i mają niższą moc - idealne do podłączenia pod samo radio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum