Forum Klubu ROVERki.pl :: [R200Si 97]
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[R200Si 97]

Hertz dcx165
Autor Wiadomość
kmisiowy 

Wysłany: Sro Gru 23, 2009 21:19   [R200Si 97]

Witam, chciałbym kupić głośniki Hertz DCX165. Chciałem się spytać czy takie głośniki mogę zamontować w fabryczne miejsca BEZ dystansów. Z tego co wyczytałem to głębokości mają koło 68 mm. Dodam tylko, że dystanse dokupię poźniej. Tylko chciałem je już zamontować tak żeby sobie posłuchać w drodze na wigilie :D :D :D
wszystkiego naj na Święta życze

SPAMU¦

Wysłany: Sro Gru 23, 2009 21:19   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

MaTiX_lama 

Rover 200

Wysłany: Sro Gru 23, 2009 22:50   Re: [R200Si 97]

Raczej nie ma opcji, żeby weszły i to nie z racji głębokości, ale po prostu nie będzie gdzie ich przykręcić (no chyba, że chcesz wiercić otwory pod śrubki w blasze, choć nie wiem, czy by wtedy nie blokowała prowadnica szyby ;) ). Poza tym przykręcenie głośników bezpośrednio do blachy spowoduje, że wszystko będzie ci się w drzwiach telepać i nie może wtedy być mowy o przyjemnym słuchaniu muzyki ;) Na powe.pl masz komplet dystansów za 35zł (pasują idealnie, sam tam kupowałem ;) )

kmisiowy napisał/a:
wszystkiego naj na Święta życze

A nawzajem, nawzajem ;)

kmisiowy 

Wysłany: Sro Gru 23, 2009 23:09   

czyli pewnie jednak najpierw skompletuje wszystko co potrzebne i dopiero później będę montował. a tak się napaliłem na nowy sprzęt :grin:
aha,a kable mam też wymienić czy zostawić fabryczne? radio mam jvc k-r302. nie znam się na CA więc się pytam ponieważ są mądrzejsi w tym temacie ode mnie :roll:
pozdrowonka :mrgreen:

MaTiX_lama 

Rover 200

Wysłany: Sro Gru 23, 2009 23:17   

kmisiowy napisał/a:
czyli pewnie jednak najpierw skompletuje wszystko co potrzebne i dopiero później będę montował. a tak się napaliłem na nowy sprzęt :grin:
aha,a kable mam też wymienić czy zostawić fabryczne? radio mam jvc k-r302. nie znam się na CA więc się pytam ponieważ są mądrzejsi w tym temacie ode mnie :roll:
pozdrowonka :mrgreen:

Jeśli te oryginalne kable są w miarę dobrym stanie (nie poprzecierane, poprzerywanie, czy coś), a głośniki będziesz podłączał pod samo radio to nie widzę za bardzo sensu w wymienianiu kabli głośnikowych. Natomiast, gdybyś kiedyś chciał podłączyć głośniki pod jakiś wzmak, to grubsze kable będą niezbędne ;)

michone 

Wysłany: Czw Gru 24, 2009 14:37   

jak jeszcze nie kupiles tych hertz to zmień decyzje na coś innego...

kmisiowy 

Wysłany: Pią Gru 25, 2009 10:56   

a co byście polecali? bo myślałem jeszcze nad jakimś zestawem odseparowanym (ale to już troszkę więcej trzeba wyłożyć). byłem ostatnio w sklepie i słuchałem tych hertzów i innych głośników też w tym przedziale cenowym i chyba były ok. a Wy jak uważacie?

MaTiX_lama 

Rover 200

Wysłany: Pią Gru 25, 2009 11:04   

michone napisał/a:
jak jeszcze nie kupiles tych hertz to zmień decyzje na coś innego...

No fakt, dopiero teraz się kapnąłem, że to są głośniki współosiowe ;)

kmisiowy koniecznie zestaw odseparowany. Głośniki współosiowe będą ci grały w nogi i jakość będzie kiepska. Co do samych głośników: tutaj musisz posłuchać kilku zestawów i wybrać ten, który ci najbardziej odpowiada. Ja ze swej strony mogę polecić znane i lubiane HELIX Dark Blue 62.1. Grają bardzo ładnie i mają niższą moc - idealne do podłączenia pod samo radio ;)

Odpowiedz do tematu