Kupiłem mojego roverka jakies 2 miesiace temu i okazuje sie, ze wiecej jak 150km/h nie pojade...czy wie ktoś czy rzeczywiscie mam zalozony ogranicznik czy moze cos jest nie tak...A jesli jest ogranicznik to jak go zdjac...?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 14:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na razie jestem w pracy, ale nie omieszkam sprawdzić potem tych obrotów...i prosić o dalszą pomoc, bo mechanikiem to ja nie jestem i nie mam zielonego pojęcia gdzie ten przepływomierz sie znajduje...?
i nie mam zielonego pojęcia gdzie ten przepływomierz sie znajduje...?
Znajduje się po prawej stronie silnika na takiej plastikowej rurze, która łączy kolektor ssący z filtrem powietrza. Jest tam 5-pinowa (a może cztero-) wtyczka.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
W R45 jest pięciopinowa wtyczka zaraz za filtrem powietrza. Pózniej jest jeszcze turbo i IC i dopiero kolektor ssacy
Popatrz na zdjęcie z TEGO artykułu i przepływomierz jest oznaczony skrótem MAF (Mass Air Flow)
Wracamy do tematu przewodniego...Otóż wypięcie wtyczki na nic się zdało, gdyż nadal mogę wycisnąć maksymalnie 4 tysiące obrotów...zauważyłem ponadto, że autko zaczęło spalać około 8-9 litrów ropy...czy to jest normalne...?
piter34: Posty dot. wilgoci oraz żarówek przeniesiono tutaj
Tu będzie problem z tą podmianką, chyba że jest ktoś z okolicy Kielc, co chciałby mi pomóc, bo ja niestety nie znam nikogo takiego...ewentualnie jaki będzie dobry gdybym chciał go kupić, bo było już trochę tego na forum i jestem głupi który wziąć...
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 19:59
Typowy i częsty objaw dla nowych przepływek z Allegro (zamienników)
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Ok..zacznę chyba od filtra powietrza i paliwa - i może tutaj przydałaby się jakaś porada jaki gdzie i za ile można to kupić? - a jak to nie zda egzaminu to kupię przepływomierz...nie wiem ile będę to robił, bo mam tyle obowiązków na głowie, że samochodem na razie tylko jeżdżę...
Muszę się w końcu zebrać...jak zrobię dam znać...
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum