Zamierzam zakupić felgi 16" do mojego R45 iDT, dokładny rozmiar to 16" x 6,5". Rozmawiałem z moim oponiarzem o oponkach i tak mi powiedział bym sprawdził czy hamulce w moim "R" pozwolą na włożenie felgi 16" i czy nie będzie problemów. Z przody zwykłe tarcze, z tyłu bębny. Czy felga 16x6,5 z oponami 205/45R16 nie będzie stanowiła problemu dla mojego dieselka? Czy ktoś w swoim R45 iDT z takimi hamulcami jakie mam ja ma felgi 16"?
Pzdr.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 10:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 15:01
Niby nie duzo, ale moze przeszkadzac, bo beda delikatnie wysuniete bardziej na zewnatrz w stosunku do tych oryginalnych. Moze bedziemy mieli szczescie i sie ktos wypowie na temat kto ma 16 z takim ET Ktokolwiek W sumie na chlopski rozum powinny pasowac, ale jak potem bedzie cos ocierac np opona z tylu przy duzym obciazeniu to bedzie wkurzajace.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 15:10
Felgi już kupiłem, ale osoba sprzedająca ma jeszcze inny model o takich samych parametrach, ale z ET45. Wysłałem maila z prośbą o zamianę felg, ale jeśli na nią nie przystanie (bo to inna firma i inny model) to myslę, że ET40 nie będą złe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum