Wymień od razu obie aby miały tą samą twardość. Co do roboty to da się to zrobić na podnośniku ale musisz mieć ściągacz do sprężyn (na allegro kupisz za 30zł). Przy tej pogodzie to podziwiam chęć robienia tego pod blokiem. Ja bym wziął lawete i do warsztatu. Jak pogadasz w warsztacie to za groszc auto wezną do na prawy u nich.
ale czy zmieniac jeda na uzywke nowa czy dwie na nowe koszt 2 sztuk 500zl
gdzie dostane urzywke jak co bo mam dostep do sprezyny urzywki ale od 2,5 benzin ale gosc mowi ze ona jest ciensza ja swoja miezylem i ma 1,8 a jego 1,4
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 17:17
Koszt wymiany od 50zł do 100zł. Za lawetę zapłacisz z 200zł. Więc kup czapkę, rękawiczki i odkręć McPersona pod blokiem - czas ok.15min. I np. w piwnicy ściągnij sprężynę.
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 19:09
PHJOWI do mnie piszesz?
Jak do mnie to czytaj posty wcześniej. dukat11 już wcześniej napisał o ściągaczu.
Nikt tak durny nie jest aby sugerować i ściągać sprężyny bez ściągacza - tym bardziej ja.
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 20:18
Znam ludzi którzy też i nic się nie stało.
Chodzi tu o bezpieczeństwo innych. Jak ktoś wie i jak to łyżeczką od herbaty wymieni.
Jak ktoś pierwszy raz to lepiej ściągaczem jak napisał dukat11. Ja też ściągałem ściągaczami Drapera. Bo g... za 30zł z allegro potrafi zęby powybijać. Ważne jest aby miał uchwyty na 2 ucha na każdym końcu.
dzieki, znalazłem mechanika co mi to za 100zl zrobi i sprezyny za 400 zl 2 sprowadzi niewiem z kad bo ja najtaniej widzialem za 225 , jakiejs szwedzkiej firmy chyba nie wiem to mysle ze w 500zl sie zmiescze
mialem wymienic na uzywki za 100zl 2 sztuki od 2,5 bezyna bo ponoc pasuja , ale nie bede ryzykował mam nadzieje ze sie dluzej pojezdzi
pierwszy raz spotykam sie z peknieciem sprezyny i to w nowym aucie troszke sie zrazam do tego auta i jeszcze webasto nie dziala jak byly mrozy i robilem krutkie trasy miasto to nie zdazyl mi sie zagrzac i palil 12 litra masakra jak nie wiecej, komp pokazal srednie 12 a teraz zeszlo w trasei do srednio 6,7 , przejade jeszcze troche mysle ze jeszcze zejdzie
pierwszy raz spotykam sie z peknieciem sprezyny i to w nowym aucie troszke sie zrazam do tego auta
Miałeś dużego pecha kupujac to autko.
Dla pocieszenia powiem ci ze wielu z nas zaraz po kupnie boryka sie z jakimś problemem. Życzę ci zebyś zrbił je jak najpredzeń i cieszył się jazdą
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum