Wysłany: Czw Gru 31, 2009 17:47 [R400 1.6 '98] Pare problemów oraz układ chłodzenia świruje.
Witam, mam pare problemów dotyczących mojego nowego roverka.
1. Najważniejszy problem pojawił się dzisiaj . Otóż jak szukałem rozwiązania do problemu nr 2 później pojawił się inny. Jak pojechałem zatankować auto odkryłem że zamiast ciepłego powietrza leci tylko zimne. Po powrocie do domu poczułem dziwny zapach więc otworzyłem maskę i stał tak z 5 min jak mi tu nagle płyn chłodniczy zagotowało Nie wiem co jest przyczyną tak nagle bo jeszcze przez ten cały tydzień wszystko było ok a tu zonk...
2. Nie działa mi pompka od spryskiwaczy. Tak nagle jak wróciłem do domu chciałem spryskać szybę a tu zonk.... Czytałem że to może byc kabelek i tu moje pytanie, czy muszę odkręcać cały przedni pas żeby do tego sie dostac czy wystarczy nadkole.
3. Zbiera mi sie woda w bagażniku pod kołem zapasowym niewiadomo skąd. Zrobiłem test uszczelek między klapą bagażnika i są dobre.
Proszę o wyrozumiałość swieżaka na forum
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 17:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ad3.to normalne, u mnie też sie zbiera
ad2.może tylko zamarzł płyn,wtedy nie słychać pompki.żeby się tam dostać wystarczy odgiąć plastikowe nadkole, ale jak zdejmiesz zderzak będzie jeszcze lepszy dostęp
ad1.nie pomoge bo nie znam sie na benzyniakach
Był u mnie kuzyn i jak sprawdził bagnet od oleju to na samym końcu było coś w rodzaju takiego jakby brązowego mułu czy coś no i mnie pocieszył mówiąc że byc może to wina uszczelki pod głowicą i sie olej czy woda dostała do silnika, możliwe to??
Nie twierdzę że nie można ,napisałem tylko że to norma.
Ja zwalczyłem to robiąc dwie dziurki. We wnęce na koło są 4 okrągłe punkty.2 z nich przebilem na wylot i problem zniknął
Ps.w pierwszym poście miałem napisać też się zbierała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum