Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam,
przed wyjazdem nad morze wymieniłem filtr paliwa. Po powrocie zrobiłem w mieście ok 15 km i wyciekło mi paliwo i płyn chłodzący. Czy to może mieć związek z tą wymianą (ropa ok ale płyn chłodzący???)? Czy jakieś wężyki z płynem chłodzącym dochodzą także do filtra paliwa? Dziwny zbiego okoliczności.
Szczęście w nieszczęściu, że nie stało się to w trakcie podróży.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 18:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wszystko zależy którędy ucieka płyn chłodniczy. Jeśli dobrze pamiętam to w okolicy webasto ( a więc i filtra paliwa) jest wężyk z odpowietrznikiem od płynu chłodzącego, więc teoretycznie wymieniając filtr można coś poruszyć/ uszkodzić i wyciek płynu gotowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum