Wysłany: Sob Sty 02, 2010 15:02 [R100 sli 95]problem z oświetleniem
problem ze światłami pojawił się dziś rano bo kiedy przekrecam przełącznik od świateł lampy z przodu i tyłu nie świecą się nie mogę też otworzyć lub zamknąć samochodu pilotem tylko kluczykiem wtedy centralny działa podgrzewanie tylnej szyby też nie działa ,bezpieczniki sprawdzałem wszystkie ok
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 15:23
Jeżeli wszystko ci padło za jednym zamachem to stawiał bym na układ sterujący lub przekaźniki. Z tego co wiem jest on z tyłu za bezpiecznikami pod kierowniką. Ale niestety w tej wkestii nie pomogę bo elektrycznie i elektronicznie jestem "zielony"
U mnie swego czasu też padły światła (nie mam centralnego na pilota). Okazało się, że spalił się kawałek obwodu drukowanego właśnie tam za bezpiecznikami. Elektryk zrobił mi jakieś "obejście" tego i światła mam do tej pory. Więc wydaje mi się, że bez elektryka-specjalisty się nie obejdzie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
akumulatora nawet nie dotykałem .Samochód zostawiłem wieczorem jak zwykle pod "chmurką" rano do odpalania odpalił bez problemu tylko świateł pozycyjnych ,krótkich lub długich nie da się włączyć nie działają też przeciwmgielne i podgrzewanie tylnej szyby.Kierunki,stop ,sygnał wycieraczki to działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum