Wysłany: Pon Sty 04, 2010 21:01 [R620] Czy zasłaniać chłodnicę
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam!mam pytanie czy można zasłonić chłodnice tekturką?mój roverek co prawda nie grzeje się tak wolno jak niektórzy tu wypisują!ale niestety do pracy mam 6 km i zaczyna mi się grzać dopiero na jakieś ostatnie 2 km!!chcąc jeździć na gazie bo taki posiadam to mało kiedy przerzucam bo mi szkoda na zimnym silniku,wiec jeżdżę prawie na benzynie!co o tym sądzicie??
_________________ Kamil 620 Si
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 22:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 21:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki czytałem to ale nie do końca!jJa mam sprawny termostat ale teraz doczytałem do końca i już w wiem ze nic by to nie dało!ale mam inne pytanie czy termostat może być już powoli nieszczelny i przepuszczać troszkę?Bo ja mam węże letnie ale w porównaniu do tych bliżej silnika to te są gorące ale termostat jeszcze nie puszcza wody!
ale mam inne pytanie czy termostat może być już powoli nieszczelny i przepuszczać troszkę?Bo ja mam węże letnie ale w porównaniu do tych bliżej silnika to te są gorące ale termostat jeszcze nie puszcza wody!
To jest raczej ok.
Większość termostatów ma taką malutką dziurkę, która umożliwia odpowietrzenie układu przy wymianie płynu chłodzącego.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum