Witam szanowne grono ,powoli wyciągam roverka z garazu ale musze zakupic 2 oponki letnie myslałem o nowych bo niby co nowe to nowe i zastanawiam sie bo w dobrej cenie są debica pasio 2 ok 140zł za sztuke a ja potrzebuje '15'bo kupiłem w tamtym roku alu z roverka 45 i myslałem własnie o tych oponkach 195x50x15 i sie zastanawiam czy rozmiar bedzie pasował i co myslicie o debicy dodam ze jezdze spokojnie z rodzinką .
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 17:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam jestem na kupnie oponek do Roverka, felgi mam (a raczej będę miał bo już idą) identyczne jak ty. Mój wybór to Toyo T1R. Dębicy nikt mi nie polecał, a znajomi, którzy mieli je w swoich autkach mają o nich jak najgorszą opinię.
Witam! ja w tamtym sezonie miałem letnie na alu , OPONY YOKOHAMA 195/65R15 95H XL C.Drive AC 01, kupiłem późnym latem i jeździłem niecałe 2miesiące, bo niestety uszkodziłem jedną alu, przy zmianie na zimowe i teraz oponki sa 4 sztuki. A felgi się nie da uratować , oponki sprawowały się super!
A ja tak się zastanawiam nad tym zestawem http://moto.allegro.pl/it...nkook_2008.html do mojego zieleńca 820ti i nie wiem sam... Do tych kół średnio pasują polskie drogi, a jeszcze gorzej polskie wyrwy w nawierzchni
UniculTLX Zdajesz sobie sprawę jak wyglądają krakowskie drogi po zimie . Ja zamierzam z wymianą poczekać do kwietnia coby chłopaki z drogówki trochę połatali drogi, niemniej wydaje mi się, że profil 40 to troszkę mało jak na polskie drogi. Co nie zmienia faktu że w 800 ciekawie by to wyglądało.
No właśnie też mi się tak wydaje, że troszkę za mało - teraz mam standardowe 205/55, to jeszcze daje radę a wiadomo, wszystkich dziur nie ominę i dlatego tak się nie mogę zdecydować. I tak pewnie bym je zakładał dopiero wtedy, kiedy chłopaki wyrównają nieco nasze wspaniałe jezdnie
Żeby nie robić OT - jeżeli chodzi o opony Dębicy - bardzo dobrze sprawują się Dębice Furio - nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś na nie narzekał.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 19:54
opony do Twojego auta to 195/55R15 lub 185/60R15 a te 195/50 są za małe
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum