Kierunkowy już sprawdziłem , też mi tak wychodzi.
Telefon to chyba w systemie VoiP bo tak mi wychodziło z netu ale nie wiem bo się w ogóle na tym nie znam.
a czy dzwoni do znajomej na komórkę zazwyczaj w komórkach można zablokować niechciane numery ... a jak nie to nie wiem czy nie da się tego jakoś "policyjnie" załatwić
Jeśli chcesz się dowiedzieć jaki to operator to:
http://www.uke.gov.pl/uke...out=9&page=text
Ale pamiętaj, że żyjemy w czasach przenośności numerów, więc nie musi się to w 100% zgadzać.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Jest SN (Strefa Numeracyjna) Katowice, a więc kierunkowy 32, a tam w pierwszej linijce można odczytać:
OBSZAR: CAŁA SN
PRZYDZIELONY ZAKRES NUMERACJI: SP=2(2-0) (SP oznacza pierwsze dwie cyfry nr, a druga jest w nawiasie, więc oznacza wszystkie pomiędzy 2, a 0, więc 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 i 0), czyli 26 na początku to też
OPERATOR: TP S.A.
PODSTAWA PRAWNA DZIAŁALNOŚCI: Rejestr - Nr 1 - tu można znaleźć adres i dane KRS - to jest w innym arkuszu Excel'a na tej samej stronie
Wynika, że jest to nr telefonu gdzieś w centrum Dąbrowy Górniczej.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A nie dałoby się na komórce stworzyć grupę np. "nielubiani" dodać ten numer do grupy i ustawić, żeby dla tej grupy telefon nie reagował dźwiękiem, albo przekazywał rozmowę od razu na pocztę głosową...
Niektóre telefony mają opcje blokowania połaczeń przychodzących z danego numeru telefonu w SE chyba take coś miałem jak działało nie mam pojęcia bo nie testowałem...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Kiedyś miałem taki przypadek, Ktoś notorycznie c o jakiś czas dzwonił do mnie na stacjonarny. Zawsze w nocy. Cholera mnie brała. Poszedłem na policje, jednak wysłuchał mnie mundurowy pokiwał ze współczuciem głową i na tym się skończyło. W konsekwencji zmieniłem i zastrzegłem numer.
Sam dzwonek telefonu w nocy bym jakoś zniósł, ale tekstu nie mogłem.
Było tak:
Dzwoni telefon, odbieram i zaspanym głosem mówie słuuchhaamm.
A tajemniczy głos pyta czy byłem się wyszczać...No q.......a jak se to przypomne to jeszcze mnie ciśnienie rośnie.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Jako dzieciak chodzilem do budek telefonicznych i dzwonilem z kolegami pod jeden wczesniej wytypowany droga losowa numer
Dzwonilem i pytalem sie czy Kowalski jest?
Odpowiedz brzmiala, ze nie. I tak kilka dni po kilka razy.
Az na koncu dzwonilismy jako Kowalski i pytalismy sie czy ktos do nas dzwonil
Tak to juz bylo w czasach dziecinstwa Nie bylo psp, nie bylo Xboxa ani internetu,
wiec trzeba sobie bylo jakas rozrywke zapewnic
Teoretycznie jesli chce sie zrobic komus na zlosc i wydzwaniac w nocy,
mozna ustawic autotelefon, ktory zrobi polaczenie o wybranej godzinie i
zadzwoni odtwarzajac nagranie
Tak dzialaja np. UPC ktore dzwoni do mnie, notabene z 32 i odbierajac
slysze jakie to maja atrakcyjne pakiety Rozlaczam sie. Na jakis czas mam spokoj.
Niedawno wspominany tu na forum dzial windykacji Eurobanku ma podobn praktyki.
Zmiana telefonu to ostatecznosc. Mysle, ze cierpliwe rozmawianie z takim kretynem,
moze go zniechecic do dalszych rozmow. Rozlaczanie sie, albo denerwowanie tylko go nakreca.
Pracujac na 0800 w czasach kiedy byl to numer darmowy musialem uzerac sie z gowniarzami Znalazlem na nich sposob. Puszczalem im mp3 z komputera.
Oni sluchali, podniecali sie i obiecywali ze zadzwonia jutro. I to dzialalo
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja z bratem mieszkalem na Marszalkowskiej na przeciwko restauracji Szanghaj. Zamawialismy notorycznie po dwie, trzy taksowki z kazdej kroporacji jaka tylko znalezlismy i siedzielismy na balkonie i obserwowalismy zablokowany prawy pas na Marszalkowskiej.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Hehehe, Marek za każdym razem cofasz się w czasie I bardzo dobrze, bo jest co wspominać Ja używałem tekstu z Tytusa:
"- Dzieńdobry, czy to zoo?
- Nie.
- To dlaczego małpa przy telefonie?"
I wtedy się rozłączaliśmy. A jak się chichraliśmy
Aż w końcu ojciec dowiedział się od Pani na poczcie, która wtykała kable z połączeniami na takiej duuużej rozdzielni z dziurkami, że jego syncio męczy sąsiadów i nie tylko
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum