Wysłany: Nie Sty 31, 2010 11:11 [R400]rok 1998 Nawiew, klima - 2.0 SDi
Witam. Mam małe problemy z moim roverem 400. Nigdy nie działał dobrze nawiew ciepłego powietrza i silnik się kiepsko nagrzewał. Wymieniłem wczoraj termostat i silnik juz temperaturę łapie i puszcza ogrzewanie na małym obiegu ale teraz ledwo co powietrze leci - a o nadmuchu na szybe moge powiedzieć że nie istnieje. tam gdzie znajduje się klimatyzacja mam pęknietą obudowe i stamtąd ucieka powietrze i jest strasznie głośno. Co robic ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 11:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najlepiej by było zamienić obudowę na nową, ale to może być strasznie dużo roboty (jak jest pęknięta za ta część z parownikiem), może da się czymś skleić, albo pospawać, chociaż nie wiem, czy to się uda bez rozbierania
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Witam, mam ten sam problem... nie dosyc ze obudowe mam nie sczelna to i parownik jest nieszczelny, klima "uciekla" i nawiew tez nie dziala jak powinien... Moze ktos doradzi gdzie mozna kupic ten parownik wraz z obudowa Bede naprawde bardzo wdzieczny Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum