Witam
przy wyciąganiu skrzyni nie wymontowałem impulsatora - utrąciłem go i jeszcze przydeptałem, ale po oczyszczeniu wyglądał OK niestety wskaźnik prędkości nie działa. Zastanawia mnie co to jest impulsator - zwykła cewka czy może cos więcej? W środku impulsatora w tej czarnej części która wchodzi w resztę impulsatora który już jest wkręcony w skrzynie jest na samym środku taki bolec. Jaki długi on powinien być? u mnie jest Ok 2-4mm i tak się zastanawiam czy on się nie ułamał. Ewentualnie jak jeszcze sprawdzić ten impulsator?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
impulsator, to raczej jest coś jak tarczka od myszki kulkowej, z dwoma czujnikami, które wiedzą jak daleko obróci się tarczka, i w którą stronę... tylko oczywiście trochę bardziej rozbudowane
pewnie coś z elektroniką nie tak, albo wałek od napędu się urwał, on też jest delikatny
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
u mnie jest Ok 2-4mm i tak się zastanawiam czy on się nie ułamał.
tego bolca jest okolo 15-20 mm - dosc sporo
u mnie ulamal sie tak ze zostal taki zadziorek moze 1,5 mm i dziala ( tylko czasami ma odchyly ze nie chce ) hiphiphurra
a przyznam sie ze jak wkladalem skrzynie do dwie sztuki uszkodzilem ( ale bylem zly za lenistwo na siebie )
Rzadko się udzielam, ale forum mi pomaga więc jak mogę to pomogę..
Zdjęcia i naprawa domowym sposobem, działa u mnie od sierpnia.
I oczywiście 80zł w kieszeni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum