Wysłany: Sob Sty 16, 2010 20:32 [rover 416si, 1,6 97r] problem z hamulcami tylnymi
Witam! Od jakiegoś czasu mam bardzo słabe hamulce z tyłu. co mogę zrobić żeby były lepsze??? Posiadam Rover 416si. Proszę o szybką odpowiedź!!
Ostatnio zmieniony przez manio Sob Sty 16, 2010 21:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 20:44
Dla mnie znany temat, zapieczone tłoczki.
Raz zapiekły się w pozycji hamowania i nie dało rady jeździć, a raz zapiekły się w pozycji neutralnej i nie chciały hamować.
U mnie pomogło nawalenie towotu (towot -> smar) pod gumę tłoczków.
Tak było u mnie, ale nie wykluczone, że u Ciebie jest całkiem inna usterka, chociaż jak piszesz, że tylko z tyłu nie masz hamulców, to możemy wykluczyć wadę przewodów, bo przewody idą po przeciwnych - czyli prawy przód - lewy tył, lewy przód - prawy tył.
A może najprostsza przyczyna - zużyte klocki/tarcze.
bo byłem na przeglądzie rok temu były słabe a w tym roku nie chciał mi podbić przeglądu więc zciągnołem bębny bo myślałem że szczęki są zużyte ale niestety są dobre cylinderki pracują prawidłowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum