Wysłany: Nie Sty 17, 2010 17:39 [Mg ZR 1,4 16v] jaką powinien trzymać temperaturę???
Witam posiadam Mg Zr 1,4 16v... Bardzo szybko mi się rozgrzewa nawet w duży mróz i trzyma temperaturę troszkę brakując do połowy skali temperatury.... Czy to normalne ze tak szybko się rozgrzewa ? i czy powinien trzymać taka temperaturę ? i zauważyłem ze jeszcze nigdy nie włączył mi się wiatrak chłodzący ten na chłodnicy czy to normalne ?
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Nie Sty 17, 2010 17:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 17:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 17:41
Normalne, dobrze trzyma i mi też tak szybko się nagrzewa, a wiatraka jak siedzę w środku też nie słyszę i przez jakiś czas zastanawiałam się czy nie jest zepsuty.
normalna temperatura pracy silnika to ok 90 stopni pierwszy bieg wentylatora włącza się przy 104 stopniach (lub razem z klimą), a drugi przy 112 jak jest wszystko ok to przy obecnych temperaturach trzeba auto trzymać na podwyższonych obrotach w ogrzewanym pomieszczeniu, żeby się wiatrak raczył ruszyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum