Wysłany: Nie Sty 24, 2010 21:25 [R200 1.4 98r] problem immobiliser, akumulator ??
witam, jak w temacie mam mały problem z immo. Rano wszedłem do samochodu, próbowałem odpalić ale niestety padł mi akumulator przy tych mrozach. Odpaliłem drugi samochód, podłączyłem klemy, przekręciłem kluczyk i nie mogłem wyłączyć pilotem immo, który do tej pory działał bez zarzutów. Próbowałem kilka razy, zamykałem drzwi, otwierałem... czy ktoś wie o co chodzi? czy to ma coś wspólnego z akumulatorem?
z góry Dziękuję za odp
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chciałby,m wiedzieć czy immo sie np. nie włączy jak wyciągne bądź włożę spowrotem aku...?
tak włączy się (w sensie zablokuje)
czasem jak odłączysz akumulator na bardzo krótko, to centralka głupieje, bo traci część danych, ale nie wszystkie, i wtedy nie da się ani spowrotem zsynchronizować pilota, ani użyć wcześniej zsynchronizowanego. (podobnie jest jak wyciągniesz bezpiecznik od alarmu)
a w ogóle to o pilotach i alarmach w R2XX/4XX to już tyle zostało napisane, że szukaj Twoim przyjacielem jest
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
[ Dodano: Nie Sty 24, 2010 21:45 ]
jeszcze jedno pytanko...jak "rozbroje" immo, wyciągne akumulator, naładuję, podłącze będzie hulał czy nie bardzo? musze zsynchronizować pilot??
pablolis [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 21:47 [R200 1.4 75KM 98rok]
Ja tydzień temu wymontowałem aku z roverka przyniosłem do domu, ogrzałem podładowałem po 24 godzinach wstawiłem do auta i nic nie robiłem. I auto odpaliło bez problemu. Centralny działa imo też.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum