Wysłany: Nie Sty 24, 2010 18:05 R 214 - alufelgi 15" ET 35, 33 czy bedzie ocierac?
Witam. Do tej pory raczej czytałem (Roverka mam od niedawna) ale wreszcie pora o coś zapytać W szukajce nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi więc spróbujemy tutaj
Mam 214Si z fabrycznym zawieszeniem. Chciałbym uzbroić go w 15 calowe alufelgi z oponkami o szerokości ~185 / 195
Fabrycznie Rover ma ET 45. Wpadło mi jednak w oko kilka alufelg z ET 35 a nawet 33. Czyli będą one bardziej wystawały od seryjnych ET45. W poprzednim autku taka zmiana niestety powodowała ocieranie, zwłaszcza z tyłu przy obciążonym autku.
A jak sprawa wygląda w R214? Czy można zakładać takie felgi bez obawy o obcieranie? Czy jednak szukać ET45?
Przy okazji jeszcze jedno pytanko. Gdyby jednak padło na felgi 16" to jaka max wysokość oponek, żeby nie było problemów z ocieraniem?
Z góry dzięki za podpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 18:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ET33, 35 przy oponach 185 nie powinno ocierać.
A przy 16" musisz z profilem do 45 zejść (195/45 najlepiej do 7" szerokości i 205/45 przy 7,5". Ale 205/45 i 7,5J nie radziłbym, jeśli już to 45ET.
pojawiłem się jeszcze w zeszłym roku ale tylko czytałem No ale przyszła kryska na Matyska i wreszcie popełniłem swój pierwszy post. A o spociszonach pewnie też poczytam. A pojawię się może na wiosnę. Do pracy chodzę na pieszo a jak trzeba gdzieś jechać to jest Nyska. Roverek z powodu braku opon zimowych stoi i czeka na wiosenne roztopy Ale jak zakupię aluski, to w przyszłym sezonie na stalówki trzeba będzie kupić jakieś obuwie zimowe
Za oryginalnymi przemawia cena. Przeglądałem Alledrogo i za 500 zeta można już komplet wyhaczyć. Zważywszy, że poza felami czeka mnie jeszcze zakup opon letnich to jest to też do rozważenia
na seryjnym zawiasie i na seryjnych felgach mg rover 16'' przy oponie 205/50 wsio elegancko oprocz maksymalnego skretu w ktoras strone...ale to nie wielke przeszkadza mimo wszystko
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tomirek tak to te z avatara, wybierałem przez pół roku i w końcu kupiłem.
To są jakieś chińskie chyba albo nie wiem jakie ani nazwy firmy ani skąd pochodzą nie ma, ani na opakowaniu ani na feldze, jedyne co pisze to na dekielkach BSC
Felgi mi się strasznie podobają, nie kupiłem fabrycznych z dwóch powodów:
1. ET45 strasznie grzecznie wygląda samochód nawet na moich 14" starych alu (ET30) samochód wygladał bardziej kozacko mimo małej wielkości i mimo szerokości 185
2. Tak naprawdę tylko jeden model felg roverowskich mi się podoba, a zawsze chcę żeby mój samochód był niepowtarzalny
[ Dodano: Pon Sty 25, 2010 07:48 ]
aha brałem tez pod uwagę jak się będzie myło felgi, czy jak się delikatnie zabrudza czy będą już bebe i czy łatwo się je myje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum