Wysłany: Pon Sty 25, 2010 11:33 [R420 Di/SDi 98] kolejny problem z odpaleniem
witam!
zaznaczam ze przejrzalem "szukaj" probujac znalec odpowedz ale w zwiazku z moja bardzo slaba wiedza motoryzacyjna ciezko mi cos znalesc dla siebie w podobnych tematach dlatego pisze osobny wątek...
od poczatku stycznia po dluzszym postoju pod chmurka samochod nie odpalal ale wystarczyly kable, troche pradu od kumpla i ruszal... osatnio kable juz nie pomogly, samochod wogole nie krecil... wczoraj naladowalem wiec aku prostownikiem... dzis rano go wstawilem i rozrusznik zaczal krecic ale zapalil i po chwili gasl... teraz po kilku takich probach "podtrzymania" pedalem gazu przestal wogole zaskakiwac, caly czas dlugo kreci ale bez zapalenia... dodam ze w grudniu wymienilem 3 z 4 swiec...
co w takim razie moge zrobic zeby go ruszyc?
dzieki!
Ostatnio zmieniony przez Brt Pon Sty 25, 2010 12:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
artokolos, rovery 420 były jako Si - benzynowy oraz Di/SDi diesel ... to jest bardzo ważna informacjia i należy ja wpisywać w temacie ... popraw też oznaczenie swojego auta w profilu
Co do problemu ... 4 świecy nie wymieniaj ... powinien palić na 3 spokojnie. Sprawdź czy do świec dopływa w ogóle prąd, jeśli nie to masz przekaźnik świec do wymiany ... kolejna sprawa przy takich mrozach to jakość paliwa ... jeśli jest kliepskie to auto będzie kręciło, a nie odpali ... wtedy tylko czekać na ocieplenie a w przyszłosci stosować dodatkowo środki przeciwko wytrącaniu parafiny lub po prostu podczas tankowania dolać kilka litrów benzyny na bak ropy i nie powinno wszystko być ok
ok - a jak sprawdzic ten przekaznik pradu? moge jakos sam czy tylko u mech? i to samo ze swieca? z tego co wiem to nie mozna jej bylo wymienic bo jest trudno dostepna wiec czy sprawdze sam czy jest spalona?
powinno go być słychać (pyknięcie) kilka sekund po zgaszeniu lampki od grzania świec
z resztą nowy kosztuje aż 10 złotych tylko że jest od VW bo oryginalnego nie kupisz raczej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum