Wczoraj ładowałem aku i dziś po podłączeniu i przekreceniu stacyjki w poz 2 wskazówka obrotów zaczęła wariować. Do tego świece żarowe nie grzeją. Przestraszyłem się i nawet nie próbowałem go odpalić. Po dokładnym przyjrzeniu się zobaczyłem że masa od karoserii sie odpięła. Podłączyłem jak należy ale niestety nic się nie zmieniło. Jakieś pomysły ?
Ps. napewno aku jest dobrze podłączony.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 17:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jutro sprawdzę jeszcze raz bezpieczniki.
Wiązki tylnej klapy nie sprawdzałem ale dwa dni temu śmigał aż miło.
Mase do karoserii dobrze ścisnąłem i przykręciłem na nowo w swoje miejsce.
Remi55 napisał/a:
dodatkowa masę do obudowy
tzn ? od aku do obudowy kompa ?
I jeszcze jedno pytanko. Gdzie można dostać ten bezpiecznik ? Dzwoniłem dziś u mnie po sklepach z częściami i nigdzie nie mają, a szukałem 80A bo myślałem z kumplem że poszedł ale niestety okazał się sprawny.
Ja tutaj w Strzyżowie miałem tez problem dostać ale w sklepie Szik Auto części mieli to na stanie.
Wiązkę tylnej klapy odłącz po prostu i zobacz czy to winna jest. Tam po prawej stronie w bagażniku za tapicerka boczna są dwie kostki jedna mal i jedna duża
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
O ile dobrze pamiętam, to minus odchodzi od aku dwoma przewodami, i jak się odpiął ten przykręcany do karoserii to może zbyt duży prąd popłynął tym drugim?
Sprawdź ten drugi przewód, czy nie czułeś pod maską zapachu topionej izolacji?
Bezpieczniki sprawdzone ten o k tórym mówisz Remi u mnie jest 50A. Wyglądał ok ale i tak kupiłem drugi z tym że 40A ( brak w ofercie inter cars 50A ) podmieniłem ale nic się nie zmieniło. Podłączyłem też dodatkową mase do budy, kompa, silnika no i nic ... żaden z objawów nie ustał. Sam do tego o co chodzi nie dojdę niestety. Już umówiony jestem do mechanika ... także dam znać co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum