Wysłany: Pon Lut 01, 2010 15:33 [R420 Si 99r. LPG] Moduł elektryczny ciągnie za autem
Jak w temacie. Byłem na mieście, zatrzymuję się, a tu moja dziewczyna mówi, że coś mi się ciągnie za autem. Wysiadam, patrzę, biorę w łapę i... Co to jest?? Wyraźnie podłączone, przewód poprowadzony pod zderzakiem. Pomyślałem sobie na początku, że to może jakiś czujnik... Uderzeniowy, parkowania..?? No raczej nie, bo takowego nie posiadam. Moduł od gazu, przekaźniki od haka - chyba nie, bo za cienkie.... Pokazałem mechanikowi i elektrykowi, podrapali się po głowie i nie wiedzą... Poprosiłem o zamocowanie z powrotem, ale wcześniej zrobiłem zdjęcia.
Miał ktoś z Was z czymś takim do czynienia?;) Może wiecie do czego to służy?
Pluskwa?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W 400-setkach montowano takie rzeczy?? Bardziej do 75-tki mi to pasuje... Antenę do radia mam normalnie na dachu, a tu pod zderzakiem druga antena?
//edit: Rozmawiałem z elektromechanikiem. Wjechał na kanał i stwierdził, że instalacja tego modułu ciągnie się przez całe auto i nie było to wyposażenie seryjne. Wygląda mu to na jakąś antenę lub moduł GPS. Przyczepił to z powrotem tam gdzie było, czyli pod zderzakiem, po lewej stronie (tam gdzie zawór gazu na zdjęciu).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum