Witajcie,
stworzyłem stereogram 3d, który przy odpowiednim spojrzeniu na monitor
odkryje przed Wami moją zagadkę. Zagadka zawiera w sobie obrazek,
który ukryty jest w odmentach klubowego logo, troszke poszatkowanego
Obrazek nalezy powiekszyc i tak dlugo sie w niego wpatrywac az ujrzy sie
porzadany efekt - czyli cos, co ukrylem
Czekam na odpowiedzi.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tak. Daje to obraz 3d z tym, ze jest wieksza glebia i bardziej zamotane
Obrazek jest dwuczesciowy i o ile pierwsza czesc widac bez problemu, to
napis, mimo ze jednokolorowy jest dosc maly aby go dobrze dostrzec.
Jednak da sie to rozszyfrowac Wlasnie sprawdzilem, a 4 min. sie obudzilem
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kurde miałem kiedyś książkę z tak tworzonymi obrazami z 50 obrazków jak pamiętam, tylko gdzieś wsiąkła. Od 10 lat nie spotkałem takich takich książeczek. Jak wrócę do domu to popatrze bo na telu to tylko robaczki widzę
Jeszcze kiedyś brat miał książke dla studentów w której były namalowane dwoma kolorami (niebieskim i czerwonym) bryły geometryczne. Do książki dołączone były okulary (jedno oko niebieski filtr drugi czerwony) i przy oglądaniu figury dosłownie wystawały z książki (albo sie nad nią unosiły) na kilkanaście cm, aż chciało sie dotknąć
cholerna wada wzroku.. nie rozrozniam kolorow ktore sa blisko siebie i sa bardzo podobne.. np ciut inny odcien dla mnie bedzie tym samym odcieniem a tyle frajdy mnie omija
Zgadza sie Thef, jest logo x-power. Sam napis widac wtedy, kiedy obrazek stanie sie wypukly, a nie wklesly. Wtedy mozna rozczytac napis, na tyle, zeby sie domyslic co tam napisano. Male napisy niestety nie wychodza dobrze na tego typu obrazkach.
Ponizej kolejny, poniekad kojarzacy sie z tematem roverkowym
Ciesze sie, ze to dziala
Robilem go nad ranem i szczerze mowiac nawet nie moglem sprawdzic dobrze,
bo mi sie oczy rozjezdzaly
Siemion_ ja nie moge sie odniesc do ksiazki, ale tutaj musisz miec pewnosc
ze obrazek otworzyl sie w pelnym rozmiarze. Przegladarki niektore, dopasowuja
obrazki do okienen, miniaturyzujac go z lekka. Taka resize niestety nie wyjdzie.
Moja metoda na poczatku zabaw w stereogramy byla nastepujaca:
- przykladam nos do srodka obrazka
- lekkim zezem patrze na obrazek przez ok. 30 sek.
- nastepnie lekko, bardzo lekko odsuwam sie od moniotra
trzymajac jednak oczy skupione na srodku obrazka
- po odjechaniu na kilka cm zaczyna sie klarowac obraz
Pozdrawiam,
[ Dodano: Wto Lut 02, 2010 11:06 ]
ponizej dla wytrwalych prosty, ale efketowyn stereogram ruchomy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum