Wysłany: Sob Lut 06, 2010 22:22 [R400 hatchback] jak zdjąć zaślepki halogenów?
hey.. tak jak w temacie.. jak zdjąć zaślepki halogenów? czy one są na wcisk? nie chcę połamać czegoś w zderzaku albo samych zaślepek, bo wiadomo że nie są tanie
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 22:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak montowałem halogeny to zdjąłem cały zderzak bo musiałem instalacje poprowadzić
jakbym jutro do 20 nie odezwał się to wyślij mi PW (skleroza nie boli ale...)
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 19:02
Z tego co się kiedyś tym bawiłem to trzeba pociągnąć do siebie. To jest chyba na dwóch zaczepach i powinno wyskoczyć. Ja wsadziłem palce w dziurę i sprawdzałem w którym miejscu bardziej odchodzi od zderzaka i tam szarpnąłem ale z wyczuciem.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Myślę że dość jasno jutro się zabieram za to i dam znać
[ Dodano: Sob Lut 27, 2010 20:22 ]
noo. halogenki na miejscu!
a co do zaslepek to trzeba delikatnie podważyć płaskim śrubokrętem od dołu, w połowie długości zaślepki.. i wychodzi bez żadnego problemu.. ale to tak dla potomności..
myślę że temat zamknięty
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum