Wysłany: Nie Lut 07, 2010 11:41 [R 200 2.0 SDi 97r.] Nie pokazuje temperatury silnika:/
WItam
Szukalem cos na ten temat ale nie mogłem znalezc:/
Mianowicie mam problem ze wskazówka temp silnika.
Wczoraj jadac w trasie jakies 25 km wszystko bylo ok.Po godzinnej przerwie wracalem i temp silnika sie nie podniosla w ogóle:( zauwazylem ze jak wjechalem w odczuwalna dziure ro wskazowka wzrastala i opadala:/ teraz nie rusza sie wcale. Czy to jakis czujnik??
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 11:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W tym modelu czujnik temperatury znajduje sie blisko alternatora. Możesz na próbę przewód poprowadzony do czujnika podłączyć do masy, wtedy wskaźnik o ile jest sprawny powinien wychylić się na maksa w górę.
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 12:48
Tomek1212 napisał/a:
W tym modelu czujnik temperatury znajduje sie blisko alternatora. Możesz na próbę przewód poprowadzony do czujnika podłączyć do masy, wtedy wskaźnik o ile jest sprawny powinien wychylić się na maksa w górę.
Nie wiem co z tym czujnikiem sie dzieje czemu sie nie rusza, ale szedłem wzdłuż kabla od tego czujnika i w pewnym miejscu był przetarty i trzymał sie na dwóch włoskach:/
ale skręciłem na nowo zaizolowałem i narazie gra i buczy:D mam nadzieję, że to to było przyczyną całego zamieszania
ale dziękuję wszystkim i pozdrawiam
Pomijam fakt przetartego przewodu, ale jeżeli po podaniu masy na przewód do wskaźnika wskazówka nawet nie ruszy oznacza fakt usterki gdzieś w licznikach lub przewodach, a nie czujnika. Wymiana samego czujnika nie przyniesie żadnych efektów.
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 21:54
Tomek1212 napisał/a:
jeżeli po podaniu masy na przewód do wskaźnika wskazówka nawet nie ruszy oznacza fakt usterki gdzieś w licznikach lub przewodach, a nie czujnika. Wymiana samego czujnika nie przyniesie żadnych efektów.
...fakt, zamiast czujnik padnięty, miało być wskaźnik padnięty, okazał się przewód, pomieszałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum