Witam serdecznie.Proszę o pomoc mój alarm w Roverku dziś zwariował-najpierw centralny otworzył tylko przednie drzwi i bagażnik-tyłu nie otworzył. Następnie zaczął wydawać dziwne trekoty co kilkanascie sekund-regularnie. Stało się to gdy chciałem podłączyć kable od innego akumulatora-mój już nie miał siły zakręcić silnikiem. Auto stało 2 dni nie ruszane i nagle taki objaw. Teraz nie można go ani otowrzyć ani zamknąć a jak chcę podłączyć kable do akumulatora to uruchamia się klakson. Proszę o pomoc bo nie wiem jak się do tego zabrać...Musiałem zamknąc auto od środka i wyjść przez bagażnik-kluczykiem w drzwiach się nie dało. Proszę o pilną pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:41
Przewody ida w przelotce (peszlu), zobaczysz je w prawym, gornym rogu jak otworzysz klape bagaznika (miedzy klapa a dachem). Musisz wyciagnac koncowki przelotki z blach i przyjrzec sie przewodom (pekniecia, przetarcia, zagiecia).
Moze wystarczy naladowac aku, co?
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 21:09
kolego weź wyciąg akumulator i naładuj go poza autem, aby nie wył alarm. Tylko solidnie, do konca. Potem podłącz, i zrob synchronizację pilota. Wydaje mi się ze tu leży przyczyna. Mi jak padł mocno aku to również przeróżne cudactwa z alarmem sie działy. Tylko zostaw sobie drzwi otwarte jak bedziesz odpinał aku, niektóre auta po odcieciu prądu zatrzaskują centralny
Tylko zostaw sobie drzwi otwarte jak bedziesz odpinał aku, niektóre auta po odcieciu prądu zatrzaskują centralny
Nic takiego w ROVERku się nie stanie
farek napisał/a:
kolego weź wyciąg akumulator i naładuj go poza autem, aby nie wył alarm.
Alarm ROVERkowy nie powinien wydawać żadnych dźwięków po odłączeniu akumulatora
etosz napisał/a:
Stało się to gdy chciałem podłączyć kable od innego akumulatora-mój już nie miał siły zakręcić silnikiem.
Tak się dzieje, bo nagle alarm dostaje zasilanie z innego akumulatora. Należy go zdezaktywować pilotem, ale skoro to nie daje efektu, to albo jest coś z centralką (np. zwarcie w przewodach tylnej klapy) albo z pilotem (słaba bateria?).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum