Wysłany: Sob Gru 12, 2009 20:50 [R200 98r] listwy na drzwiach
witam mysle pomalu o malowaniu listew na drzwiach i chce sie spytac jak je zdemontowac zeby czegos nie uszkodzic sa one na klej czy na zatrzaski a jesli bym sam chcial malowac to co kupic napewno farbe i lakier bezbarwny czy cos jeszcze czy mozna w jednej puszcze kupic
_________________ ....special stereo system ....
Ostatnio zmieniony przez Brt Czw Gru 17, 2009 19:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 12, 2009 20:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja to zrobiłem tak że najpierw zmatowiłem listwy pamierem 300, pożniej 1000
zrobiły sie gladkie i nie trzeba było grubo lakierować. Poźniej odtłuścić i podkład do plastiku.
Znów zmatowić ale juz papier 2000 i delikatnie. Nstępnie podkład pod lakier, lakier i lakier bezbarwny. A na koniec już tylko papier 2000 do zniwelowania skórki pomarańczowej i ostatecznie polerka pastą.
Listewki wyglądają jak z fabryki:)
tak z ciekawosci narazie probowalem odkrecic ta srobke plastikowa ktora jest widoczna i nic krecilem krecilem i nic nieodchodzi czy mam ten plastik odciagac i krecic
nie wiem .... sam tego nie demontowałem .. widziałem tylko już zdemontowaną listwę ... myslę, ze warto spróbować kręcić i odciągac ... ale najlepiej w ciepłym i z czuciem
tak z ciekawosci narazie probowalem odkrecic ta srobke plastikowa ktora jest widoczna i nic krecilem krecilem i nic nieodchodzi czy mam ten plastik odciagac i krecic
ta plastikowa nakretka jest nakrecona na "srobke ktora łebkiem trzyma się w listwie. Lebek jest kwadratowy i jak krecisz to obraca sie w listwie bo siedzi tam bardzo slabo. Ja u siebie musialem obciac te srobki wraz z nakretkami a mocowanie tonca listwy przerobilem po swojemu.
Po prosty plastikowa nakretka na metalowej srobce zastyga sie tak ze nie da rady odkrecic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum