Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:47 Pytanie o opony 214si
Witam,chciałbym się dowiedziec czy opony 195 60 R15 będą pasowały do mojego Roverka tzn czy nie bedzie za wysoki profil i czy nie będzie tarło o nadkola? w zeszłym roku miałem założone 195 50 R15 ale moim zdaniem profil jest zbyt niski jak na nasze drogi,dlatego chciałem założyc wyższy profil
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 11:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kozik To sa 15?? jak bym nie wiedzial to bym sie klocil ze sa to 16=p myslalem ze 15wygladaja na mniejsze;p
Ja myslalem o feldze 16 na oponach 195/45-50... myslalem ze to bedzie optymalne pomiedzy wygladem a komfortem. Jak Wy byscie doradzili? do tego zawieszenie -30mm bo -40 chyba za duzo bedzie;p
Chce by kolo ladnie wypelnilo nadkola ale nie chce by gdziekolwiek tarlo
wszystko zależy od tego gdzie jeździsz i z jakimi prędkościami. Jeśli ostrożnie i powoli to możesz założyć duże fele i twardy obniżony zawias jeśli cenisz sobie bardziej komfort to 15" to max rozmiar.
Jezdze po naszych polskich drogach...
Glownie po miescie,czasami w trase no i czasami lubie poszalec;)
na komforcie mi zalezy ale tez na tym by ladnie wygladało autko;)
I tu dylemat.. 15 czy 16... do wiosny mam czas
pływak wiem ze wygladalo by to pieknie, ale jak by sie jezdzilo.... hmm... pewnie dopoki nie sprawdze to nigdy sie nie dowiem;P ale zamiast 45 chyba 50 bym dal.
A zeby felga nie chowala sie za bardzo do srodka to ET cos okolo 35?
Musisz taki, żeby nie tarło. I ET najlepiej 45. Czy przy ET40 ewentualnie nie będzie tarło o błotniki to nie jestem w stanie jednoznacznie powiedzieć. Może być na styk. Oczywiście mówię o feldze 16".
Niższe zawieszenie, a co za tym idzie twardsze pomaga w zakrętach
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 20:36
Pływak napisał/a:
patric62, to dobrze myślałeś 16" i 195/45 to jedyny słuszny rozmiar Ja mam takie u siebie przy jakimś -50mm albo lepiej...
[ Dodano: Sob Lut 06, 2010 20:36 ]
to masz za małe
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
ET mam 38 w zeszłym roku jeździłem na 195 50 R15 fajnie wyglądał ale jednak uważam ze ten profil nie jest na nasze dziurawe drogi dlatego chciałem założyc troche wyższy profil 60 tylko zależy mi na tym żeby nie tarło mi o nadkola przy załadowanym aucie
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 00:10
każdy lubi co innego, na wysokim profilu autko dla mnie za bardzo pływa, chyba że pompujesz 2,7 w górę ja mam 205/40 na 17 i jest dobrze, trzeba tylko uważać na duże dziury, ale przecież i tak trzeba. Zakładaj 195/45/16 i będzie całkiem ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum