[b] Witam mam następujący problem . posiadam roverka 200 z 1998 rok ostatnio wymianiałem bateria w pilocie wszystko chodzi OK . Dzisiaj zauważyłem że przy wyłonczeniu alarmu i imobilajzera jednocześnie dioda pośrodku zegarów nie gaśnie tylko przechodzi w tryb mrugania który trwa od 5-10 s po czym się wyłancza , chyba ze wczesniej włoże kluczyk do stacyjki i włoncze zapłon to odrazu gaśnie . dioda zaczyna również tak mrugać po przycisknieciu na pilocie poraz drugi przycisku odblokowania imobilajzera chodz juz jest odblokowany. W niczym mi to nie sprawia problemu bo wszystko działa . tylko chciałem się zapytać czy to jest normalne czy oznacza to jakiś problem w przyszłośći?? Proszę o odpowiedz;) będe bardzo wdzięczny
_________________ koniu
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 10, 2010 21:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 18:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm własnie nie wiem . może ta sytułacja która teraz opisze ma coś wspólnego z tą dioda może bo wczesniej nie widziałem żeby mi mrugała po wyłonczeniu imobilajzera a wczoraj uderzyłem w masakrycznie dużą dziurkę przyjechałem do domku zostawiłem auto na noc rano przychodze i zuciło mi się to w oczy że mruga dioda po wyłonczeniu imobilajsera czy ktoś ma podobnie że jak odblokowuje auto to ma takie mruganie
hmm własnie nie wiem . może ta sytułacja która teraz opisze ma coś wspólnego z tą dioda może bo wczesniej nie widziałem żeby mi mrugała po wyłonczeniu imobilajzera a wczoraj uderzyłem w masakrycznie dużą dziurkę przyjechałem do domku zostawiłem auto na noc rano przychodze i zuciło mi się to w oczy że mruga dioda po wyłonczeniu imobilajsera czy ktoś ma podobnie że jak odblokowuje auto to ma takie mruganie
Chciałem założyć podobny temat. Ja mam coś właśnie takiego, że po wyłączeniu alarmu mruga dioda z częstotliwością 2 szybkie i przerwa i tak przez około 10 s. Gdzieś kiedyś przypadkiem wpadłem na taki temat, że to znać daje komputer że bateria w pilocie jest słaba.
Ktoś to może potwierdzić, bądź zaprzeczyć?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tylko chciałem się zapytać czy to jest normalne czy oznacza to jakiś problem w przyszłośći??
Normalne zachowanie jest zasadniczo takie, że:
- dioda nie świeci, gdy immo jest nieaktywne;
- dioda świeci, gdy immo jest aktywne, ale nie jest aktywny alarm;
- dioda miga szybko, gdy immo się uzbraja;
- dioda miga powoli, gdy immo jest aktywne i jest aktywny alarm.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum